bird
zaterdag 02 maart | 14.43 uur

'Hallo Hier Bommel' nog te koop

02-12-2023 07:30
uur
cover_hallo-hier-bommel
Foto: aangeleverd

BOMMELERWAARD – Auteur Rein van Willigen heeft nog enkele exemplaren te koop van zijn boek 'Hallo Hier Bommel'. In het boek staan 127 interviews met bekende en minder bekende inwoners van de Bommelerwaard.

Rein (1953) heeft drie jaar aan het boek gewerkt. De meeste interviews zijn in verkorte vorm de afgelopen jaren verschenen in de Bommelerwaardgids.

"Dankzij dit boek leert de lezer de Bommelerwaard nog beter kennen", zei Rein toen zijn boek afgelopen augustus verscheen. Van burgemeester tot balletdanseres, van postbode tot pianist: ze staan er allemaal in. De geïnterviewden wonen niet allemaal in Zaltbommel, maar komen ook uit bijvoorbeeld Rossum en Ammerzoden. Soms zijn de gesprekken verdrietig, soms met een glimlach, maar altijd oprecht en hartverwarmend. Het boek telt meer dan 450 pagina's.

Overleden
Sommige geïnterviewden zijn inmiddels overleden, zoals organist Hugo Bakker, die in de zomer van 2021 op 35-jarige leeftijd zeer plotseling overleed. Ook oud-journalist Gerrit Verkuil is er niet meer. Hij overleed dit jaar op 94-jarige leeftijd. Gerrit was enthousiast en kritisch mee-lezer van de verhalen van Rein van Willigen.

Bestellen
Het boek werd begin augustus gepresenteerd in aanwezigheid van veel van de geïnterviewden. De meeste exemplaren zijn inmiddels verkocht, maar er zijn nog een paar boeken beschikbaar. Het gebonden boek kost 20 euro en is te bestellen door een mailtje te sturen naar: reinvanwilligen@gmail.com Laten bezorgen is mogelijk, dat kost 5 euro binnen de kern Zaltbommel en daarbuiten 8 euro.

De Koopvaardij
Ook is een aantal exemplaren te koop bij koffie-, thee- en vintagestore De Koopvaardij aan de Boschstraat 32.

Inmiddels is Rein gestart met een nieuwe reeks interviews, die regelmatig verschijnen in De Bommelerwaardgids.

Tags

hallo hier bommel,rein van willigen