bird
zaterdag 18 mei | 06.03 uur

'Eerste editie Openluchtviering is nu al legendarisch'

31-08-2023 10:04
uur
280823_WimKoopman-LR
Ondanks het slechte weer werd de openluchtviering goed bezocht. Foto: Wim Koopman

ZALTBOMMEL - De eerste openluchtviering ooit in Zaltbommel zal in het collectieve geheugen gegrift blijven staan vanwege het barre weer. Toch kijken organisatoren en bezoekers ronduit positief terug op de viering die zondag plaatsvond.

Het begon zo mooi met een zonovergoten park en zo'n 475 bezoekers die met een klapstoel of kleedje onder de arm richting muziektent wandelden, waaruit de flarden van live zang hen al tegemoet kwamen. Maar al snel na de start van de viering, die was georganiseerd door vier Bommelse kerken samen, begon het te regenen.
Door de aanhoudende plensbui met zelfs wat gerommel van onweer hield een deel van de mensen het voor gezien. Anderen hielden hun stoel of zeil waar ze eerst op zaten nu maar boven hun hoofd.

Smaakmaker
Ze hoorden onder meer dominee Trijnie Bouw spreken over het zout, dat door Jezus als symbool werd gebruikt om uit te leggen dat de wereld er zonder smaakmakers maar mat uit zou zien. Een simpele smaakmaker die iedereen kan toepassen is elkaar gedag zeggen op straat, iets wat Bouw bevalt aan het leven in Bommel.

"Voortaan zeg ik Zaltbommel, omdat de naam van onze stad verwijst naar het zout.” De muziekgroep zong uitnodigende liederen die pasten bij het thema ‘Zout en licht', zoals ‘My lighthouse'.

Balen
De organisatie kijkt met een positief gevoel terug, dankbaar voor de vele mensen die de weg naar het park wisten te vinden. "Natuurlijk was het even balen dat het zo ging regenen. We hadden zaterdag op basis van de weersvoorspelling besloten om de dienst buiten door te laten gaan. Ook zondagochtend zag het er nog goed uit”, zei coördinator Ron Zegwaart na afloop. Dominee Marten Tel, schouderophalend: "Deze eerste openluchtviering is in elk geval nu al legendarisch.”

Fotoverslag
Gezien de positieve ervaringen is de kans volgens de organisatie groot dat de openluchtviering volgend jaar weer op de agenda staat voor de laatste dag van de Bommelweek. De viering is nog te bekijken op het YouTube-kanaal van Kerk Met Passie en op de facebookpagina ‘Openluchtviering Zaltbommel' zijn naast foto's van de bijeenkomst ook foto's van gevonden voorwerpen te vinden. Een door Wim Koopman gemaakt fotoverslag is te vinden op de website: https://www.katholiekbommelerwaard.nl/?p=news&id=2677 

Tags

openluchtviering,muziektent Zaltbommel