bird
zondag 05 mei | 18.08 uur

'Broei': Aangrijpend boek over verwoestende verslaving

24-01-2024 12:37
uur
Door: Britta Alink
240124_MaxBartels
Max Bartels. Foto: aangeleverd

GAMEREN – Max Bartels (1961) uit Gameren heeft deze maand zijn nieuwe boek ‘Broei’ gepresenteerd; een openhartig, aangrijpend, inspirerend en waargebeurd verhaal over het overwinnen van een verwoestende verslaving. 

Max Bartels is in de Bommelerwaard vooral bekend als eigenaar van het kleinschalige zalencentrum ‘Watletjenu’ in de binnenstad van Zaltbommel en eerder als lid van het Binnenstadsfonds. Zijn boek ‘Broei’ vertelt het verhaal van Peter wiens leven langzaam maar zeker uit de rails loopt.

Peter is een ‘slowstarter’. Hij weet niet wie hij is, wat hij is en waar hij is. Hij heeft moeite zijn weg in het leven te vinden. Van zijn ouders krijgt hij weinig steun, die hebben het druk genoeg met elkaar. Langzamerhand raakt hij de grip kwijt. Het begint met een enkel blowtje, maar dat leidt uiteindelijk tot een verwoestende heroïneverslaving. Met vallen en opstaan vindt Peter uiteindelijk een uitweg uit deze ontluisterende race naar de bodem van de beschaving.

Autobiografisch
‘Broei’ is een inspirerend verhaal dat laat zien dat innerlijke kracht alles kan overstijgen. Het boek is autobiografisch. Eerder schreef Max al het boek: Bij jezelf op de Koffie, over de magie van het leven in al zijn rauwheid en meedogenloosheid.

De auteur is geboren in Utrecht. Na de HBO-opleiding personeelswerk in Driebergen deed hij de lerarenopleiding Engels (MO-A). Hij werkte in het verleden onder andere met mensen met een beperking, als docent in het middelbaar onderwijs, al projectleider in de IT en bij een onderwijsinstituut dat opleidt tot therapeuten en coaches.

Watletjenu
Al een aantal jaren runt Max samen met zijn partner Aletta Smit zalencentrum ‘Watletjenu’. Hier zijn verschillende ruimtes te huur voor opleidingen, trainingen en vergaderingen. Aletta leeft hier haar passie voor vega(n) koken uit op de huurders van de ruimtes.

‘Broei, de duisternis trekt, het licht gloort’ telt 503 pagina’s en kost 27,50 euro. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Elikser. Het is online te koop, maar in Zaltbommel ook bij de Bruna in de Waterstraat, de Hema in de Boschstraat en bij La Cantine a la Minute op de Markt.

Tags

Broei,Max Bartels

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie