bird
zondag 26 mei | 04.58 uur

Slot Loevestein

slot-loevenstijn-bwg-bezienswaardigheid-1

Slot Loevestein: een groots avontuur!
Er is zo veel te beleven in het kasteel, het soldatendorp en de voorburcht. Kom meer te weten over het slot in de Middeleeuwen, over het leven van Hugo de Groot en zijn bijzondere ontsnapping, de staatsgevangenis en over de functie van Loevestein in de Hollandse Waterlinies. Deze bijzondere historie, in combinatie met het indrukwekkende uitzicht en de prachtige natuur zorgen voor een unieke ervaring. Loevestein is een plek om te inspireren en geïnspireerd te raken. 

Ga op ontdekking
Ontdek de meest bijzondere, interessante of verrassende verhalen. Wist je bijvoorbeeld dat er echte katapultkogels zijn gevonden in het Munnikenland? Of dat er tijdens restauraties eeuwenoude muurschilderingen zijn ontdekt? Ontdek hoe hier vroeger werd geleefd, wie hier woonden en wat zich heeft afgespeeld binnen de vestingmuren. Er zijn altijd gidsen aanwezig om je spannende verhalen en weetjes te vertellen over de geschiedenis van het kasteel.

Munikkenland
Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal, waar de natuur haar gang kan gaan. Er is een prachtig rivierenlandschap ontstaan waar de kuddes van grote grazers vrij rondtrekken. De kans is groot dat je de Konikpaarden of Rode Geuzen tegenkomt op weg naar Slot Loevestein! 

KidsProof
Goed om te weten: Slot Loevestein is al jaren op rij een KidsProof Museum. De titel Kidsproof is een publieksprijs die bepaald wordt door de doelgroep zelf: kinderen!

Slot Loevestein; gastvrijheid in een groene omgeving
Ontvang je gasten in stijl! Het middeleeuwse kasteel, de 17e -eeuwse vesting en de unieke ligging in het Munikkenland maken Slot Loevestein tot een perfecte locatie voor ieder evenement. Van vergadering tot receptie en van zakelijke presentatie tot personeelsfeest, wij verzorgen elk evenement tot in detail. Onze boardrooms zijn uitgerust met alle moderne middelen voor een efficiënte meeting, zoals een digitale flipchart, snelle en betrouwbare wifi en luxe koffie-, en thee faciliteiten. Alle arrangementen zijn uit te breiden met eerlijke catering, zoals een lunch, koffie met friandises, vers fruit of hartige snacks.

Overige informatie
Loevestein is in bezit van het duurzaamheidscertificaat Green Key goud.

Door de centrale ligging is Slot Loevestein vanuit alle verschillende windstreken goed te bereiken. We hebben een ruime parkeerplaats waar je gratis kan parkeren.

Openingstijden
Slot Loevestein is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, m.u.v. 25 en 31 december en 1 januari.

Tags