over ons | adverteren | sitemap | contact

Prezzent, er zijn in zorg


Hulp voor mensen met een verstandelijke beperking in de Bommelerwaard


Deel deze pagina

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in de Betuwe en Bommelerwaard om zo zelfstandig mogelijk te wonen op woonlocaties of met ambulante begeleiding. Wonen, werken en leven zoals jij dat wilt, dat is het motto van Prezzent.

Voor wie?
Voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat?
Prezzent wil als kleine en ‘eigenwijze’ organisatie betekenisvol zorg verlenen en grenzen verleggen voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met (lokale) partners bieden zij diensten aan op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, vrijetijdsbesteding, ondersteuning en zorg.

Klein, betrokken en lokaal
Prezzent kiest bewust om klein te blijven en is daardoor betrokken en herkenbaar in de lokale samenleving. Zij helpt voorzieningen toegankelijk(er) te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zoekt actief samenwerking met zorgaanbieders en andere partners, binnen en buiten de gehandicaptenzorg.

Kosten
De dienstverlening van Prezzent wordt grotendeels gefinancierd via de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

Zorgaanbod
  • Woonlocaties
  • Ambulante begeleiding
  • Dagbesteding
  • Zorgimkerij
  • Werken
  • Vrije tijdsbesteding

Wonen
De woonlocaties liggen midden in woonwijken. De sfeer in de woningen is prettig en huiselijk, met voldoende mogelijkheden om binnen- of buitenshuis actief bezig te zijn. De 24 uurszorg is intensief, maar niet zwaarder dan nodig.

Ambulante begeleiding
Woon je zelfstandig, maar kun je af en toe wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kun je een beroep doen op ambulante begeleiding. Je krijgt een persoonlijk begeleider. Hoeveel en welke ondersteuning je precies nodig hebt, bespreken jullie samen.

Hoe werkt het?
Alles wat we samen afspreken over jouw ondersteuning schrijven we in de map (samenwerkingsovereenkomst), die bij jou thuis komt te staan. Dit geldt zowel voor cliënten op een woonlocaties als voor ambulante cliënten.

Dagbesteding
Prezzent kijkt samen met de cliënt naar een dagbesteding die bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan creatieve activiteiten, tuinieren of dierverzorging.

De Zorgimkerij
De Zorgimkerij in Beesd is een bijzondere vorm van dagbesteding. Je werkt er binnen en buiten, maar altijd dicht bij de natuur. De activiteiten zijn afwisselend en elk seizoen anders. Onder andere: verzorgen en controleren van de bijenvolken, honing slingeren en verpakken, zelf bijenkasten maken, honingpotten vullen en het onderhoud van de imkerij, de boerderij en de tuinen.
Naam:
Prezzent
Adres:
Nieuwe Tijningen 1
5301DA Zaltbommel
Telefoon:
0418 - 680 200
E-mail:
info@prezzent.nl
Website:
www.prezzent.nl

Prezzent logo

Werken


De Honingwinkel en ‘Het winkeltje’
De Honingwinkel hoort bij De Zorgimkerij. Fietsers en wandelaars lopen er graag binnen en vinden er allerlei zelfgemaakte honingproducten zoals waskaarsen en honingpotten. In ‘Het Winkeltje in de BinnenVergt zijn naast producten van De Zorgimkerij ook levensmiddelen te koop. Klanten uit de wijk geven via de computer hun bestelling door.

Vrijetijdsbesteding


Ontmoetingscentrum De Grote Aak in Zaltbommel
Mensen uit de wijk ontmoeten elkaar hier, eten samen of komen naar de dagbesteding. Vijf dagen in de week kun je hier deelnemen aan activiteiten zoals schilderen, muziek maken, koken en bakken en nog veel meer.

Woonlocaties:


1. Groepswoning Bommelstein (Bloemkeshof 1, Zaltbommel)
Groepswoning in een woonwijk met ruime tuin met 24 uur begeleiding. Er is plaats voor 27 cliënten, plus logeer- en vakantieopvang. Bommelstein ligt dichtbij het centrum van Zaltbommel en bij natuurgebied het Kloosterwiel.

2. Woon-zorglocatie De BinnenVergt (Johan van Oldenbarneveldtstraat 4 t/m 30C, Zaltbommel)
De BinnenVergt is een woon-zorglocatie in Zaltbommel met 16 appartementen met 24 uur begeleiding. Alle appartementen hebben een eigen ingang, woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer. Er kan, tegen betaling, gegeten worden in wijkontmoetingscentrum De Grote Aak. De BinnenVergt ligt dichtbij het centrum van Zaltbommel.

3. Woonlocatie De Waluwe (Mau de Jongstraat 8-28, Zaltbommel)
Woonlocatie met 11 appartementen. Er is elke dag begeleiding van 15.00 tot 21.00 uur en op afroep als het nodig is. Samen met de cliënten zorgen de medewerkers voor de warme maaltijd. Gelegen in nieuwbouwwijk De Waluwe. Op loopafstand van een supermarkt, cafetaria en enkele andere winkels. 10 minuten fietsen van het centrum van Zaltbommel en het NS station.

Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden