over ons | adverteren | sitemap | contact

Motio, budget en advies


vele varianten in financiŽle dienstverlening


Deel deze pagina

Motio budget en advies B.V. is een gedreven praktijkgerichte organisatie. Motio biedt u vele varianten in financiële dienstverlening aan. In de praktijk blijken veel mensen moeite te hebben om op een juiste manier met geld om te gaan. Het doel van begeleiding is erop gericht om de zelfredzaamheid te handhaven en om de regie te blijven voeren over uw eigen leven.

Voor wie?
Motio budget en advies is er voor mensen die zelf niet in staat zijn hun dagelijks leven te overzien om welke reden dan ook. Dit kan komen door een ontstane schuldenlast maar ook bieden wij onze dienstverlening aan mensen die door een visuele, auditieve of lichamelijke handicap niet in staat zijn om de eigen financiën te organiseren. Er hoeft zeker geen sprake van schulden te zijn.
Naast begeleiding rondom financiën heeft Motio een sociaal pedagogisch werker in dienst voor begeleiding op het persoonlijke vlak (mentorschap).

Werkwijze
Na aanmelding en/of het eerste (telefonische) contact sturen wij u een intakeformulier toe met het verzoek deze ingevuld met benodigde onderliggende en relevante stukken te retourneren. Na bespreking van uw wensen en behoeften stellen wij een pakket samen dat bij u past.
Vervolgens brengen wij uw gegevens in kaart en wordt er een afspraak gemaakt bij u thuis.
U krijgt persoonlijk advies en begeleiding afgestemd op uw behoeften, deze uiteraard in de tijdspaden die voor de gekozen dienst staan.

Diensten
• Budgetadvies
• Budgetbegeleiding / schuldbemiddeling
• Inkomensbeheer / budgetbeheer
• Beschermingsbewind
• Mentorschap

Budgetadvies
Motio budget en advies maakt uw inkomsten en uitgaven inzichtelijk en helpt keuzes te maken waarbij u zich prettig voelt. U kunt kiezen uit een éénmalig budgetadvies of een budgetadvies-traject.

Budgetbegeleiding / schuldbemiddeling
Als wij uw wensen en behoeften hebben besproken en u wilt dat wij in uw geldzaken adviseren, maken wij voor u een budgetanalyse en volgen u enkele maanden. U blijft dan zelf uw financiën beheren.
Bij schulden onderzoekt Motio samen met u de mogelijkheden om betalingsregelingen te treffen en schulden te vereffenen. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de schuldhulpverleningsinstantie van uw gemeente.

Inkomensbeheer / budgetbeheer
Afhankelijk van uw situatie wordt met u een plan gemaakt hoe het inkomen zal worden beheerd. Hierbij kunt u denken aan het ontvangen van week- of maandgeld. Gedurende een bepaalde periode wordt u (gedeeltelijk) ontlast van uw financiële zaken.
Naam:
Motio, budget en advies b.v.
Adres:
Postbus 14
4030 CA Ingen
Telefoon:
0344 600104
Email:
info@motiobudgetenadvies.nl
Website:
www.motiobudgetenadvies.nl
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur.

Motio budget en advies

Beschermingsbewind / bewindvoering ofwel onderbewindstelling
Iemand van wie het vermogen onder bewind is gesteld, mag daarover niet meer zelfstandig beslissen. Dit betekent dat een bewindvoerder het vermogen beschermt. Bewindvoering is een voorziening die bedoeld is voor mensen, die door hun lichamelijke of geestelijke situatie problemen hebben met hun financiële administratie en/of het omgaan met geld. Het bewind is erop gericht (financieel) misbruik van hen te voorkomen.
Sinds 1 januari 2015 is het mogelijk onder bewind stelling te verzoeken in het kader van schulden, een zgn. schuldbewind.
Een verzoek voor onder bewind stelling wordt gedaan aan de kantonrechter. Wij begeleiden u bij dit verzoek.

Mentorschap
Een verzoek mentorschap wordt evenals bij onder bewind stelling aan de kantonrechter voorgelegd. Een verzoek voor mentorschap wordt gedaan als iemand zelf niet meer kan beslissen over persoonlijke zaken. Met een mentorschap wordt de betrokkene als het ware op het persoonlijke vlak beschermd. Betrokkene wordt zoveel mogelijk betrokken in de besluitvormingen van de mentor maar beschermd waar nodig is.

Over de diensten beschermingsbewind en mentorschap vindt u meer informatie op www.goedvertegenwoordigd.nl
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
't Stadscafť Zaltbommel
't Stadscafť Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden