over ons | adverteren | sitemap | contact

BrabantZorg


Deel deze pagina

BrabantZorg biedt wonen, zorg en welzijn in en vanuit locaties in de regio's Oss, Uden, Veghel, 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard. BrabantZorg biedt een zeer uitgebreid pakket diensten. Met veel persoonlijke aandacht en dichtbij de mens.

Brabantzorg heeft vier locaties in de Bommelerwaard: Verzorgingstehuis De Lindeboom in Ammerzoden, Verpleeghuis Het Zonnelied in Ammerzoden, Woonzorgcentrum De Leyenstein in Kerkdriel en Woonzorgcentrum in de Wielewaal in Zaltbommel

Voor wie
 • Lichamelijk zieke en of gehandicapte ouderen
 • Mensen lichamelijke, psychische of sociale problemen
 • Mensen met het syndroom van korsakov

Wat
Aandacht, keuze en gemak zijn de sleutelwoorden in ons werk. Iedereen is uniek en daar stemt Brabantzorg haar zorg op af, met veel persoonlijke aandacht en dichtbij.

Zorgaanbod
 • Verzorgingshuiszorg
 • Tijdelijk verblijf verzorgingshuis
 • Verpleeghuiszorg
 • Personenalarmering
 • Tijdelijke zorg
 • Dagverzorging
 • Zorgzwaartepakketten (ZZP)
 • Korsakov-zorg
 • Dagactiviteiten

Verzorgingshuiszorg
Elk verzorgingshuis heeft haar eigen sfeer en karakter en verbondenheid met de locale gemeenschap. De indicatie geldt als uitgangspunt voor de verzorging. In de de Bommelerwaard zijn vier verzorgingshuizen: twee in Ammerzoden, een in Kerkdriel en een in Zaltbommel.

Tijdelijk verblijf verzorgingshuis
In de meeste verzorgingshuizen is het mogelijk om tijdelijk te verblijven. Na deze periode van herstel keert u dan weer terug naar uw eigen woonsituatie. De indicatie is ook hierbij het uitgangspunt voor wat betreft de inhoud en omvang van de zorg.

Verpleeghuiszorg
BrabantZorg biedt verpleeghuiszorg aan in de hele regio, zowel op speciale verpleeglocaties als in verzorgingstehuizen. Zodat mensen binding houden met de sociale omgeving. Bij verpleeghuiszorg is naast de indicatie ‘verblijf’ ook de indicatie ‘behandeling’ noodzakelijk.

Personenalarmering
Met één druk op de alarmknop bent u verzekerd van hulp in geval van nood. U krijgt dan binnen maximaal 30 minuten professionele hulp bij u thuis. Een geruststellende gedachte voor u en uw naasten.

Sleutelkluisje
Bij de woning wordt een inbraakwerende sleutelkluis aangebracht. De medewerker krijgt toegang tot de woning door de sleutelkluis te openen met de Clavisio sleutel, de huissleutel te pakken en vervolgens de voordeur te openen.

Tijdelijke zorg
Tijdelijke ondersteuning en specialistische zorg voor mensen wiens zelfstandigheid tijdelijk wordt beperkt door lichamelijke, psychische of sociale problemen. U kunt hiervoor terecht in een van onze locaties. Wij kunnen ook mantelzorgers tijdelijk ontlasten in hun zorg voor een dierbare. Op deze manier kunnen mensen vaak langer thuiswonen.

Dagverzorging
Soms wordt het wat minder vanzelfsprekend om zelfstandig te blijven wonen en heeft u behoefte aan sociale contacten of ondersteuning gedurende de dag. In die gevallen kunt u terecht bij de dagverzorging van BrabantZorg.

Zorgzwaartepakketten (ZZP)
Een zorgzwaartepakket (ZZP) is een volledig pakket van zorg dat de cliënt nodig heeft. Voor verpleging en verzorging bestaan 10 zorgzwaartepakketten.

Korsakov-zorg
Het syndroom van korsakov is niet te genezen, voor mensen die aan dit syndroom lijden is zelfstandig wonen en leven vaak niet meer mogelijk. In de kleinschalige woonvoorziening Dijkstaete in Schaijk biedt BrabantZorg deze kwetsbare groep mensen een veilig en vertrouwd thuis door een vast dagprogramma te bieden zodat vaste structuur is gewaarborgd.

Dagactiviteiten
Afhankelijk van uw mogelijkheden en behoeften aan hulp is het mogelijk om één of meerdere dagdelen per week deel te nemen aan de dagactiviteiten. Voor de dagactiviteiten heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) of vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Naam:
BrabantZorg (Hoofdkantoor)
Adres:
Gasstraat 20,
5349 AA Oss
Telefoon:
088 998 55 55
E-mail:
info@brabantzorg.eu
Website:
www.brabantzorg.eu

Brabantzorg-logo

Locaties in de Bommelerwaard


Verzorgingstehuis De Lindeboom, Ammerzoden
Verzorgingshuis De Lindeboom ligt aan de rand van Ammerzoden. De prettige sfeer van het dorp is ook duidelijk merkbaar in het huis. De Lindeboom biedt een thuis aan 46 mensen. Het is een huis voor mensen die behoefte hebben aan beschermd wonen en mensen die ondersteuning nodig hebben voor hun lichamelijk, psychisch en sociaal welzijn.

Verpleeghuis Het Zonnelied, Ammerzoden
Verpleeghuis Het Zonnelied ligt in het centrum van Ammerzoden op loopafstand van winkels en kerk. Het Zonnelied biedt een thuis aan 40 mensen met lichamelijke klachten (somatisch) en 78 mensen met geestelijke klachten (psychogeriatrisch), die thuis niet langer meer verpleegd kunnen worden. De meesten hebben intensieve aandacht nodig en een langdurige behandeling. Daarvoor hebben wij specialistische hulp in huis.

Onze zorg is erop gericht om mensen weer zelf zeggenschap te laten hebben over hun leven. In sommige gevallen lukt dat zo goed, dat een bewoner na een tijdelijke opname weer terug kan naar huis. Maar soms ook is onze zorg puur gericht op het welbevinden van de bewoner en niet meer op ontslag uit het verpleeghuis. Veel van onze bewoners wonen voor een langere periode in het verpleeghuis, de meesten zelfs voor de rest van hun leven.

Woonzorgcentrum De Leyenstein, Kerkdriel
WoonZorgCentrum De Leyenstein is een prachtig nieuw eigentijds gebouw in het hart van het kerkdorp Kerkdriel. (gemeente Maasdriel)

Het WoonZorgCentrum vervult een onmisbare functie in de zorg voor ouderen binnen het eigen dorp. De Leyenstein biedt huisvesting en verzorging aan 30 verpleeghuis- en 40 verzorgingshuisbewoners. Daarnaast wordt zorg geboden aan senioren in aanleunwoningen in het gebouw. De Leyenstein vervult met een Kulturhus als hart van het gebouw een trefplaats voor velen in de plaatselijke gemeenschap.

Woonzorgcentrum de Wielewaal, Zaltbommel
WoonZorgCentrum De Wielewaal ligt dicht bij het centrum van Zaltbommel, een sfeervol oud stadje gelegen aan de Waal. De prettige sfeer van Bommel, zoals de plaats in de volksmond heet, heerst ook in het huis. De Wielewaal biedt een thuis aan 62 verzorgingshuis- en 30 verpleeghuisbewoners. Alle mensen krijgen de zorg die zij nodig hebben. Ouderen die om gezondheidsredenen behoefte hebben aan extra zorg wonen op de afdeling verzorgingshuiszorg. Lichamelijk zieke en gehandicapte ouderen die thuis niet langer meer verpleegd kunnen worden wonen op de afdeling verpleeghuiszorg.
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden