bird
vrijdag 03 mei | 08.57 uur

Willemien van Gog stapt uit de politiek

07-03-2024 20:18
uur
Door: Britta Alink
Willemien van Gog- van Genderen_vvd zaltbommel_fractievoorzitter
Willemien van Gog was de afgelopen jaren fractievoorzitter voor de VVD. (foto: VVD Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – Fractievoorzitter Willemien van Gog-van Genderen (VVD) stopt na de gemeenteraadsvergadering van 18 april als gemeenteraadslid in Zaltbommel. Ze kan haar werk in de politiek niet langer combineren met haar baan bij de marechaussee.

Van Gog, die al een aantal jaren burgerlid was voordat zij zich twee jaar geleden verkiesbaar stelde, begint in mei met een opleiding binnen de Koninklijke Marechaussee die past bij haar huidige rang binnen die organisatie. “Naast een werkweek van 40 uur, met oproepdiensten, opleidingen, mijn gezin en familie, kost de politiek mij enorm veel energie”, schrijft Van Gog in haar ontslagbrief. “De tijd die ik besteed aan werk, privé en politiek staan niet meer in verhouding. Ik heb het gevoel dat ik overal telkens drie stappen te laat ben. Dat betekent dat ik keuzes moet maken. Zeker met het vooruitzicht dat ik van mei tot en met december een fulltime opleiding ga volgen.”

Gemis van teamwork
Het politieke werk was voor Van Gog vaak een worsteling. Zo miste ze in de Zaltbommelse gemeenteraad ‘kameraadschap en teamwork’. “Kameraadschap ontstaat wanneer je samen uitdagingen aangaat en werkt aan oplossingen”, aldus Van Gog. “In de politiek moet het wat mij betreft gaan om de intrinsieke motivatie iets te willen betekenen voor de inwoners en niet om ego’s, zoals ik nu te vaak ervaar. Onder die omstandigheden kreeg ik geen energie van het werk.”

Na 18 april
Ze benadrukt dat ze ‘kameraadschap en teamwork’ zoals ze die bij defensie ervaart, wél binnen de fractie van de VVD heeft ervaren. Van Gog blijft zich na 18 april dan ook inzetten voor de VVD en voor de gemeente Zaltbommel. “Ik vind nog steeds dat onze gemeente een plek moet zijn voor iedereen, waar je jezelf kunt zijn, waar je werk hebt en je veilig voelt. Waar ruimte is voor initiatief, waar iedereen meedoet en waar je trots op kunt zijn en ik wil daar op een andere manier nog steeds graag aan bijdragen.”

In haar ontslagbrief bedankt zij de kiezers die haar het vertrouwen gaven hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad voor dit avontuur.

Isabel Plessius
De rol van fractievoorzitter wordt na 18 april overgenomen door Isabel Plessius. Wie Van Gog opvolgt als gemeenteraadslid wordt binnenkort bekend gemaakt.

 



Tags

willemien van gog,vvd zaltbommel