bird
vrijdag 03 mei | 12.32 uur

Huisvesting van arbeidsmigranten in Slijkwell ten einde

09-04-2024 09:59
uur
140222_Bouwwerken
Archieffoto: Bommelerwaardgids

SLIJKWELL - De arbeidsmigranten die in een tweetal grote bedrijfspanden in Slijkwell woonden, zijn vertrokken. Dat meldt de gemeente Maasdriel dinsdagochtend.

De zaak rondom de panden in het buurtschap tussen tussen Well en Wellseind kwam eind 2021 aan het rollen door vragen van D66 Maasdriel. De gemeente legde eerder in het kader van handhaving al een dwangsom op, maar omdat de huisvesting van de arbeidsmigranten voortijdig is beëindigd, wordt deze boete niet meer geïnd.

Volgens waarnemend burgemeester André Baars is het hoogstwaarschijnlijk niet de laatste keer dat illegale bewoning van arbeidsmigranten in Maasdriel wordt beëindigd: "Ik verwacht deze mededeling de komende periode vaker te kunnen doen. Maasdriel handhaaft; we pakken aan, leggen een dwangsom op en en dan is het aan de persoon of het bedrijf om het probleem op te lossen. Dat is nu gelukt", aldus de waarnemend burgemeester, die aangeeft dat de dwangsom als stok achter de deur nog één of twee jaar op de panden blijft liggen.

Tags

arbeidsmigranten,bouwwerken,Slijkwell