over ons | adverteren | sitemap | contact
In en Uit Bommelerwaard

Zaltbommel


Samen verantwoordelijk voor een prettige jaarwisseling
10/12 ZALTBOMMEL - Burgemeester Van Maaren roept inwoners op om er een mooie jaarwisseling van te maken. Met deze boodschap wijst de gemeente inwoners op hun eigen verantwoordelijkheid.
Lees verder ›
Actie tegen eenzaamheid: Wie nodig jij uit?
09/12 ZALTBOMMEL - Deelnemers van de ‘lokale coalitie tegen eenzaamheid’ komen opnieuw in actie tegen eenzaamheid. Na hun succesvolle actie ‘Bakkie Geluk’ in oktober, waarbij zij koffie met een gesprek uitdeelden, is er nu een actie om mensen aan te zetten om iemand uit te nodigen tijdens de kerstperiode. Lees verder ›
Zaltbommel in top 3 ervaringen inwoners Wmo
04/12 ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel scoort als één van de besten van Nederland als het gaat om cliëntervaringen met de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning; bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, begeleiding of dagbesteding). Dat blijkt uit een analyse van ervaringen van cliënten van 247 gemeenten. Lees verder ›
Finale landelijke Geschiedenis Quiz in Zaltbommel
04/12 ZALTBOMMEL - De voorrondes zijn inmiddels voorbij. Nu maken leerlingen van scholen uit het hele land zich op voor de finale van de landelijke geschiedenis quiz op 7 december. Na vier succesvolle edities is de landelijke finale dit schooljaar in de vestingstad Zaltbommel. De finale wordt gehouden in Gasthuiskapel. Lees verder ›
meer nieuws uit Zaltbommel › Deel deze pagina

Gastenboek
"Hallo Simone. Het is leuk geweest, maar ik begrijp je standpunt. Al die prachtige column's die je in het verleden schreef die blijven mij bij. Wat achter blijft zijn de mooie herinneringen.Het ga je goed. Groeten."
Jaap de Klerk, Zaltbommel bekijk gastenboek › Lid worden
Ruim 2300 abonnees ontvangen elke week gratis een column én UITtips in hun mailbox. Wil jij ook lid worden? Vul dan je gegevens in:

Uitagenda UitAgenda
Wat is er te doen in Zaltbommel?
12/12
Gratis vertelvoorstelling ‘Vreemde Vogels?’
13/12
Enge Buren - Basta!
15/12
Klets Kindercabaret | KLETSKOUSEN!
15/12
Wereldmuziekmiddag
15/12
The Wieners in Het Hof
complete uitagenda › Streekinfo
Zaltbommel

Zaltbommel is een gezellig vestingstadje aan de Waal met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Veel mensen kennen het stadje van de stompe-toren-zonder-spits. Al van verre zie je die 'toren van Bi-Ba-Bommel'. Vanaf de mooie Waalbrug zie je ook de kleine bewoonde watertoren en de stadswallen. Daarachter ligt het oude en ommuurde deel van het stadje Zaltbommel. De geschiedenis is er overal voelbaar.

Zaltbommel is dan ook al meer dan duizend jaar oud. De eerste vermelding van een nederzetting stamt uit het jaar 850 ('Bomela'). In 999 kreeg de nederzetting het zogenaamde recht van tol en munt en van gruit, een stof waarmee het bier tot gisting werd gebracht. Vanaf de 13e eeuw werd Zaltbommel een belangrijke handelsstad, het kreeg stadsrechten (1231), stadsmuren (1316) en vestingwerken, die er nu nog zijn. Oorspronkelijk heette de stad Bommel. Tot heden wordt de stad door de bewoners zo genoemd.

meer over Zaltbommel ›
Top 3

Stadskasteel Zaltbommel - 1535
Ook bekend als het Maarten van Rossemhuis, naar de bouwer van het kasteeltje, de legendarische veldheer Maarten van Rossem.
Sint-Maartenskerk - 15e eeuw
De kerk met de stompe toren bepaalt al eeuwen de contouren van Zaltbommel. Bekend van het liedje 'In die grote stad Zaltbommel'.
Martinus Nijhoffbrug - 1996
Sierlijke tuibrug met vier palen, ook wel de 'vierstokkenbrug'. Is iets hoger dan de kerktoren van Zaltbommel. Vernoemd naar de dichter Martinus Nijhoff  van het gedicht 'Ik ging naar Bommel om de brug te zien'.

meer streekinfo ›
Uitgelicht
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden