bird
vrijdag 26 april | 18.17 uur

Zestig extra noodopvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne

20-04-2022 10:21
uur
Door: Martin van Hemert
070322_ResortaandeMaasLR-1
• Foto: Bommelerwaardgids

MAASDRIEL - De noodopvanglocatie op Resort aan de Maas in Kerkdriel wordt uitgebreid met zestig nieuwe vluchtelingen uit Oekraïne.

Dat meldt de gemeente Maasdriel woensdagochtend. De vluchtelingen arriveren woensdagmiddag en net als de eerste groep Oekraïners worden ook deze mensen ondergebracht in chalets op het vakantiepark van EuroParcs.  

Sinds 30 maart verblijven op de noodopvanglocatie namelijk al zo’n 110 vluchtelingen uit Oekraïne. Een noodopvanglocatie is een locatie die voor langere tijd beschikbaar is. Op dit moment is nog niet precies bekend hoelang de vluchtelingen op Resort aan de Maas zullen verblijven. De gemeente houdt nog altijd rekening met een periode tot het einde van het jaar.

Vragen
Mensen die vragen hebben over de noodopvanglocatie of iets willen betekenen rondom de opvang van vluchtelingen kunnen eerst een kijkje nemen op www.maasdriel.nl/oekraine. Daar vindt men veel informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. De website wordt steeds opnieuw aangevuld met informatie. Het is volgens de gemeente niet de bedoeling dat spullen rechtstreeks bij de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas of het informatieloket in De Kreek af worden gegeven.

Tags

Oekraïne,noodopvang,Resort aan de Maas