bird
maandag 03 oktober | 14.39 uur

Veerpont tussen Brakel en Herwijnen vaart tijdelijk niet door aanvaring

22-09-2022 13:43
uur
Door: Martin van Hemert
pont
Archieffoto: Bommelerwaardgids

BRAKEL – Het veer Brakel II, dat vaart tussen Brakel en Herwijnen, is donderdagochtend aangevaren door een vrachtschip. Op het moment van de aanvaring waren er geen passagiers aan boord, zo meldt Riveer.

De schipper heeft de veerpont veilig aan de kade gebracht, waarna is gestart met het in kaart brengen van de schade. Riveer is nu in afwachting van verschillende instanties over het verdere verloop van de stremming. In de loop van vrijdag volgt er een update voor passagiers. Dit betekent dat er in ieder geval de gehele donderdag en vrijdagochtend geen afvaarten plaatsvinden tussen Brakel en Herwijnen.

Alternatief
Klanten met een rittenkaart of abonnement van het veer Brakel-Herwijnen, kunnen het ticket gedurende de stremming gebruiken op het veer Gorinchem-Woudrichem v.v. De vaartijden van deze veerverbinding zijn te bekijken via de reisplanner op de website of in de Riveer-app.

Via pushberichten in die app ontvangen reizigers het snelst informatie over calamiteiten, ook wanneer het weer opgelost is. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de meldingen aan staan. De meldingen kan men achteraf altijd in het menu terugvinden via 'bijzonderheden'.

Tags

Veerpont,Riveer,Brakel II