bird
zondag 16 juni | 08.16 uur

Regio-teams in de prijzen tijdens 18e ONK Boerengolf in Hedel

06-10-2022 12:12
uur
Door: Martin van Hemert
041022_boerengolf-LR
De winnaars in de categorie dames. Foto: aangeleverd

HEDEL - De 18e editie van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Boerengolf heeft twee teams uit de regio Bommelerwaard afgelopen weekend een tweede plaats opgeleverd in de categorieën dames en jeugd. 

Het ONK vond traditiegetrouw plaats bij Boerengolf Hedel. Op een uitdagend parcours, bestaande uit tien holes, lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien. Maar liefst 49 teams afkomstig uit heel Nederland streden om de 'Gouden Klomp' en een greep uit de prijzenpot. Ook vond er op zaterdagochtend een individueel kampioenschap plaats. Het doel van het spel was om in zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen.

De winnende teams waren Melktap 2 (categorie: Heren/Gemengd), Zo Greun as Grös (categorie: Dames) en Boerengolf de Horst 1 (categorie: Jeugd). Zij mogen zich het komende jaar Nederlands Kampioen noemen. Twee teams uit de Bommelerwaard vielen ook in de prijzen. Boerengolf Hedel Dames (categorie: dames) en Keet Ammerzoden (categorie: Jeugd) bemachtigden beide een tweede plaats.

Naast het sportieve element vond op de zaterdagavond de tweede editie van Das Grosse Oktoberfest plaats, met onder andere DJ Teun & Mees, ‘t Zooike en Kaaigezellig. Zondagmiddag verzorgde hofkapel de Dorstvlegels de muzikale omlijsting.

Tags

Boerengolf