bird
vrijdag 19 april | 15.25 uur

Primeur in de Bommelerwaard: Velddriel krijgt Witte Anjer Perkje

08-06-2022 09:41
uur
Door: Britta Alink
Schermafbeelding 2022-06-08 om 09.43.13-1
Foto: aangeleverd

VELDDRIEL - Velddriel krijgt als eerste dorp in de Bommelerwaard een Witte Anjer Perkje. Het perkje is bedoeld om veteranen te eren en waarderen.

De opening is donderdag 9 juni om 18:15 uur. Het is de bedoeling dat de anjers in het perkje rond Veteranendag (de laatste zaterdag in juni) in bloei staan. Tijdens de opening zullen twee veteranen, waarvan nog een in actieve dienst, een speech houden. Fanfare La Harpe zorgt voor de muzikale noot.

Prins Bernhard
Het Nationaal Comité Veteranendag heeft in 2019 alle gemeenten in Nederland gevraagd om een Anjerperkje te realiseren. Dorpsraad Velddriel kwam in actie na die oproep en heeft het voor elkaar gekregen dat Velddriel de primeur heeft in de Bommelerwaard. De Witte Anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering van Nederlandse veteranen.

De Witte Anjer is bij de meeste mensen bekend omdat wijlen Prins Bernhard de gewoonte had deze bloem te dragen. Op speciale evenementen zoals Nederlandse Veteranendag wordt aan de bezoekers anjers verstrekt om zo hun waardering voor Nederlandse veteranen te tonen.

Tags

Witte Anjer Perkje,dorpsraad Velddriel