bird
donderdag 13 juni | 18.06 uur

Partij voor de Dieren stelt vragen over Hedelse Paardenmarkt

05-06-2024 13:44
uur
061123_Paardenmarkt Hedel 1
Het was al vroeg erg druk op de paardenmarkt afgelopen november. Foto: Bart Meesters

MAASDRIEL - De Gelderse fractie van de Partij voor de Dieren wil van het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel weten of de gemeente dit jaar weer een vergunning afgeeft voor de Paardenmarkt in Hedel.

Dat schrijft fractievoorzitter Lester van der Pluijm in een brief aan het college. Volgens de PvdD is het nog steeds slecht gesteld met het dierenwelzijn op de jaarlijkse Paardenmarkt begin november. "Er is sprake van een falend toezicht op het verhandelen van gestolen dieren", aldus Van der Pluijm. "Er worden dieren te kort aangebonden waardoor ze niet kunnen drinken, eten of liggen. Er zijn dieren met kenmerken van verwaarlozing en extreem magere dieren. De NVWA is afwezig en er is geen toezicht op het welzijn (behalve ziektes) van de dieren tijdens de markt en tijdens het transport. Dieren werden met een stok geslagen en mensen die sterk onder invloed waren van alcohol konden dieren kopen."


De PvdD heeft in de brief een lijstje vragen gesteld, onder andere over de manier waarop er wordt toegezien op de voorwaarden van de vergunning. De fractie roept het gemeentebestuur van Maasdriel op in de toekomst geen vergunning meer te verlenen voor de paardenmarkt: "Bent u het met ons eens dat het welzijn van de paarden ten alle tijde dierwaardig zou moeten zijn, en dat geleidelijk de omstandigheden van de paardenmarkt te verbeteren niet voldoende is?"

Tags

Partij voor de Dieren,Paardenmarkt

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie