bird
dinsdag 16 april | 17.18 uur

Edwin is de nieuwe beheerder van MFC De Steen: 'Ik heb het idee dat het dorp me dit gunt'

13-12-2021 10:06
uur
Door: Martin van Hemert
DSC_0549-1
• Edwin van der Heide is de nieuwe beheerder van MFC De Steen. Foto: Tido Mureddu

HEEREWAARDEN – Na een periode van ‘pappen en nathouden’ lijkt MFC De Steen sinds kort in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Met een nieuwe beheerder in de vorm van Edwin van der Heide is het moderne multifunctionele centrum naar eigen zeggen klaar voor de toekomst.

"Ik vond het altijd doodzonde dat zo'n mooi pand als dit leeg stond en dat er weinig mee gedaan werd. Ja; het wordt een uitdaging, maar ik vind het prachtig om te mogen doen." Edwin van der Heide is op het moment van het interview pas tien dagen officieel beheerder van dé blikvanger van Heerewaarden, maar straalt direct wanneer hij het over zijn eerste dagen als beheerder heeft. Een beginperiode die door de aangescherpte coronamaatregelen overigens anders verloopt dan de 55-jarige Heerewaardenaar graag had gewild. "Maar ik kan me heel erg druk maken over die beperkingen, óf ik ga niet bij de pakken neer zitten en kijk naar wat er allemaal wél kan."

MacGyver
Het moge duidelijk zijn; Edwin - die in het dagelijks leven actief is op het gebied van geluidsinstallaties - ging voor laatstgenoemde keuze. En dat is toepasselijk, want met zijn jarenlange ervaring in de evenementenbranche weet hij hoe belangrijk het is om in oplossingen te kunnen denken. "In het evenementenwereldje noemden ze me altijd MacGyver (een serie over een ex-spion die door middel van zijn creativiteit altijd een uitweg weet te vinden, red.), want als er ergens een storing was, loste ik die wel even op." 

Gefopt
Het is juist die oplossingsgerichtheid die bij het MFC als geroepen komt. Sinds de opening in 2017 is het centrum namelijk meermaals in een kwaad daglicht komen te staan, voornamelijk op het gebied van de financiën. Ook recentelijk waren de financiën van het MFC weer een belangrijk bespreekstuk in de Maasdrielse politiek. In een commissievergadering bracht wethouder Erik van Hoften te berde dat hij nog niet de benodigde boekhouding had gekregen. Dat viel niet in goede aarde, onder meer bij het CDA. "Hier zakt bij de voltallige fractie van het CDA de broek van af en daar wilt u geen getuige van zijn. We voelen ons gefopt.”

(Tekst loopt door onder de foto's)
Drie weken later is die kou volgens Jolanda Maas - bestuurslid van de overkoepelende stichting - uit de lucht. "We hebben een goed gesprek gehad met de gemeente en de volgende afspraak is al gepland." "Dat is voor mij ook fijn om te horen", reageert Edwin. "En mijn cijfers zijn open hoor, waarom zou ik dat niet delen? En natuurlijk, door corona is het nu minder, maar dan kijken we hoe we het samen kunnen oplossen. De communicatie staat bij mij en de stichting op de eerste plaats."
"We hebben afgesproken dat we iedere maand bij elkaar komen om te kijken hoe het loopt. En of we Edwin ergens bij kunnen helpen", vult Jolanda aan. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij er een succes van kan maken. We hopen dat iedereen zich betrokken voelt bij dit gebouw, dat het dorp weet dat het een stukje ván en vóór de inwoners is."

Emotioneel
De eerste reacties vanuit het dorp zijn volgens Edwin in ieder geval positief: "Ik praat steeds over 'klanten', maar het zijn eigenlijk allemaal kennissen en vrienden. Ik heb het idee dat het dorp Heerewaarden me dit heel erg gunt; van jong tot oud. Daar ben ik heel erg trots op en daar kan ik zelfs een beetje emotioneel van worden", aldus Edwin met waterige oogjes. "Zijn hart ligt erin", duidt Jolanda. "Dit kan alleen maar goed gaan, daar ben ik van overtuigd", is Edwin vastbesloten. "En dat er nu zaken zoals corona op je af komen, moet je accepteren, maar als het straks weer los gaat, gaat het ook écht los." 

Tags

Edwin van der Heide,MFC De Steen,Heerewaarden,Jolanda Maas