bird
maandag 28 september | 16.30 uur

Drielse kermis gaat dit jaar niet door

03-08-2020 16:30
uur
kermis-4
Foto: Adobe Stock

KERKDRIEL - De Drielse kermis gaat dit jaar definitief niet door. Dat heeft de gemeente Maasdriel maandagmiddag bekend gemaakt.

De afgelopen weken onderzocht de gemeente samen met de kermisorganisatie, horecaondernemers en winkeliers in het centrum van Kerkdriel de mogelijkheden voor een kermis op het Mgr. Zwijsenplein en het Gasthuisplein van 12 tot en met 15 september.

De partijen zijn samen tot de conclusie gekomen dat het op dit moment niet mogelijk is om op een verantwoorde wijze een kermis te organiseren.

Uitdaging
Kermiswethouder Erik van Hoften licht het besluit toe: "Toen we begin juli aankondigden te gaan onderzoeken wat er wel kon, hadden we goede hoop een veilig en volwaardig alternatief voor de Drielse kermis aan te kunnen bieden. Alle partijen hebben daar hard aan gewerkt de afgelopen weken. Ondertussen zagen we bij andere kermissen in het land dat het een enorme uitdaging is voor alle betrokkenen om rekening te houden met de coronamaatregelen. Dit werd bevestigd door de kermisorganisatie. Dat baarde ons zorgen, maar niet alleen ons."

Landelijke richtlijnen
Ook enkele horecaondernemers lieten de gemeente weten zich zorgen te maken over de organisatie van het evenement volgens de landelijke richtlijnen. "Zij zijn immers verantwoordelijk voor een goed verloop van het evenement op hun terras en in hun horecagelegenheid", aldus Van Hoften. "Daarnaast leverde de beoogde spreiding van de kermis door het betrekken van het Gasthuisplein te veel belemmeringen op voor de bevoorrading van winkels. En dan zijn er natuurlijk ook nog de zorgelijke ontwikkelingen in het land rondom het coronavirus, die elkaar momenteel snel opvolgen. Alles bij elkaar opgeteld, is het naar onze mening niet reëel om in september op een verantwoorde manier een kermis te organiseren. Dat is een fikse domper voor alle betrokkenen en liefhebbers."

Gezondheid voorop
Ook locoburgemeester Peter de Vries is teleurgesteld dat de Drielse kermis dit jaar niet door kan gaan. Hij hield daarover ruggespraak met burgemeester Henny van Kooten: ‘We vinden het spijtig dat we dit evenement moeten afzeggen, maar de gezondheid van de inwoners, ondernemers, exploitanten en bezoekers staat voorop. Die zetten we in geen enkel geval op het spel. De attracties en horeca gaan hand in hand tijdens de Drielse kermis. Dat levert elk jaar weer gezellige taferelen op, maar brengt in de huidige situatie ook veel risico’s met zich mee. Het coronavirus is weer aan een opmars bezig en we mogen niet verslappen als het gaat om het handhaven van de coronamaatregelen. We kunnen die verantwoordelijkheid niet alleen bij de horecaondernemers, kermisorganisatie en bezoekers neerleggen. Daarom hebben we als college dit besluit genomen."

 

 

Tags

Drielse kermis,kermis kerkdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2