bird
donderdag 13 juni | 18.51 uur

Burgemeester Van Kooten sluit drugspand in Velddriel

16-11-2022 10:12
uur
Door: Martin van Hemert
190722_DrugslabVelddriel1
Archieffoto: Bart Meesters

VELDDRIEL - Een voormalig drugspand aan de Drielse Veldweg in Velddriel is woensdag op last van burgemeester Henny van Kooten gesloten op grond van de Opiumwet.

In het pand werd bij een inval in juli van dit jaar een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarop werden er drie verdachten aangehouden. De politie liet weten dat het 'goedgeorganiseerde en professioneel ingerichte' drugslab potentieel gevaarlijk was.

Op 15 juli trof de politie in het pand een grote hoeveelheid chemicaliën aan. De chemicaliën testten positief op de aanwezigheid van amfetamine. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Kooten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om een deel van het pand voor de duur van één jaar te sluiten. 

Signaal
De aanwezigheid en het verhandelen van drugs levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en verstoort het woon- en leefklimaat van inwoners, zo stelt Van Kooten. "De sluiting moet een duidelijk signaal zijn richting de samenleving dat er in de gemeente Maasdriel geen plaats is voor dit soort criminele activiteiten. Om criminele activiteiten op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal." 

Van Kooten doet de oproep aan inwoners om verdachte situaties te melden bij de politie via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Tags

Velddriel,Drielse Veldweg,drugslab,drugs

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie