bird
woensdag 22 mei | 13.51 uur

Burgemeester Geurts sluit hennepstekkerij in Velddriel

08-11-2023 17:52
uur
Door: Martin van Hemert
081123_OudeWeistraat-Velddriel
Het gaat om een drugspand aan de Oude Weistraat (centraal op de afbeelding). Foto: screenshot Google Maps

VELDDRIEL – Burgemeester Jaco Geurts van Maasdriel heeft woensdag een loods aan de Oude Weistraat in Velddriel voor de duur van één jaar gesloten.

In twee ruimten van de loods werd bij een inval namelijk een actieve hennepstekkerij aangetroffen. De aanwezigheid en het verhandelen van drugs levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en verstoort het woon- en leefklimaat van inwoners, zo meldt de gemeente Maasdriel. “De sluiting moet een duidelijk signaal zijn richting de samenleving dat er in de gemeente Maasdriel geen plaats is voor dit soort criminele activiteiten.”

Melding
De politie was het drugspand overigens op het spoor gekomen dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Een goede zaak, vindt Geurts: “Om criminele activiteiten op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal. Ik roep inwoners dan ook op om verdachte situaties vooral te melden.”

Iedereen die iets verdachts ziet kan dat melden bij de politie via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. “Zo werken we samen aan een veilig Maasdriel”, besluit Geurts.

Bijna een jaar geleden sloot Geurts' voorganger Henny van Kooten ook al een drugspand in Velddriel. Destijds ging het om een 'goedgeorganiseerd en professioneel ingericht' drugslab aan de Drielse Veldweg. Of beide panden verband met elkaar houden is niet bekend.

Tags

drugspand,hennepstekkerij,Oude Weistraat