bird
donderdag 13 juni | 19.52 uur

375.000 euro voor nieuw parcours FCC Ammersoyen is ‘brug te ver'

19-07-2023 15:43
uur
Door: Martin van Hemert
WhatsApp Image 2021-11-05 at 17.07.43
Archieffoto: Bommelerwaardgids

MAASDRIEL – De problematiek rondom de verouderde fietscrossbaan van Fietscrossclub Ammersoyen (FCCA) is nog niet opgelost. Een voorstel om 375.000 euro te investeren in een nieuw parcours sneuvelde tijdens de raadsvergadering van 6 juli.

Het parcours van FCCA aan de Hoge Weiden heeft volgens de vereniging een forse opknapbeurt nodig. Daarom stelde het CDA samen met coalitiegenoot SSM via een motie voor om een investering te doen van bijna vier ton. Dat zou op korte termijn moeten gebeuren, aangezien de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (kortweg BOSA) per 1 januari 2024 komt te vervallen. Verenigingen kunnen twintig procent subsidie krijgen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen.

Onverantwoord
FCCA zou die subsidie dan investeren in de aanleg van een nieuwe baan, aangevuld met de investering van de gemeente Maasdriel van 375.000 euro. Een serieus bedrag, vonden ook de fractievoorzitters van de diverse oppositiepartijen, waaronder Tom van Engelen (D66): "We begeven ons hiermee op glad ijs en je kunt er vergif op innemen dat we er doorheen gaan zakken." "Ik verbaas me over het feit dat SSM en CDA dit er zo makkelijk doorheen fietsen. Voor ons is dit een brug te ver, zo kan iedere andere club zich ook aandienen", waarschuwde Joost Quik (SGP).

Ko Hooijmans (VVD). "Ik denk dat we niet ad-hoc moeten reageren vanwege het verdwijnen van één of andere regeling. Dat vind ik onverantwoord beleid", was Hooijmans van mening, die daarnaast aangaf dat er hoogstwaarschijnlijk een vervanger komt voor de BOSA-regeling.

Snelheid en zorgvuldigheid
Nadat wethouder De Raaf de raad meedeelde dat de kosten waarschijnlijk nog hoger zullen uitvallen dan nu geschetst, trok SSM zijn steun voor de motie in. "De gedachte achter deze motie was om deze club te helpen, maar met de info die we nu hebben gekregen hebben we toch toch gemeend onze steun voor deze motie in te trekken", zo stelde Peter van Liempt.
Hij maande de wethouder nog wel om snelheid en zorgvuldigheid te betrachten bij het schetsen van het financiële plaatje voor de nieuwe fietscrossbaan.

Tags

FCC Ammersoyen,FCCA,investering,fietscross,BMX

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie