bird
maandag 25 september | 07.37 uur

31e Den Otter Kerkwijk Cross voor Stichting Roparun

08-02-2023 15:13
uur
Door: Martin van Hemert
060223_kerkwijkCross-LR
Sfeerbeeld van een eerdere editie. Foto: Gijs van Tuijl

KERKWIJK - Voetbalvereniging Kerkwijk organiseert op zaterdag 18 februari in samenwerking met de Brandwijk Bommelerwaard Runners voor de 31e maal de Den Otter Kerkwijk Cross.

Dit hardloopevenement stond voorheen ook wel bekend als de Boomgaardloop. Deze gezellige veldloop gaat over de sportvelden van de voetbalvereniging en de naastgelegen akkers en weilanden. De deelname is laagdrempelig. Iedereen die een stukje kan hardlopen, kan meedoen. Er wordt gelopen in de ochtenduren, zodat de eventuele Carnaval vierende hardlopers na afloop nog voldoende tijd hebben om weer fris en fruitig bij de polonaise aan te kunnen sluiten. 

Goed doel
Er wordt gelopen in diverse leeftijdscategorieën. Om 10:15 uur starten de jeugdige lopers. Zij lopen afhankelijk van hun leeftijd één, twee of drie kilometer. Vervolgens gaan om 11:00 uur de senioren van start. Zijn kunnen kiezen uit afstanden van vier, zes en acht kilometer. Het inschrijfgeld gaat volledig naar het goede doel: Stichting Roparun, voor structurele hulp aan mensen met kanker.

Vooraf inschrijven is momenteel al mogelijk, maar kan ook nog in de kantine van VV Kerkwijk op sportpark De Drie Morgen, voorafgaand aan de start. Meer informatie over het evenement en het inschrijven voor de 31e editie van de Kerkwijk Cross is te vinden op www.kerkwijkcross.nl of via het gelijknamige Facebook-evenement.

Tags

Kerkwijk Cross,Stichting Roparun