bird
dinsdag 30 april | 04.33 uur

Vrouwen houden regionale eer hoog tijdens Lenteloop (met foto's)

08-04-2024 17:02
uur
Door: Martin van Hemert
080424_BrakelseLenteloop
Ook kinderen konden in diverse leeftijdsgroepen deelnemen. Foto's: Christa de Bruijn

BRAKEL - De Brakelse Lenteloop heeft afgelopen zaterdag diverse Bommelerwaardse winnaars opgeleverd. Vooral de vrouwen gooiden hoge ogen tijdens de zonovergoten hardloopwedstrijden in Brakel.

Ruim vierhonderd sportievelingen namen zaterdag deel aan de Brakelse Lenteloop, die naast wandeltochten van 20, 10 en 5 kilometer dus ook bestond uit hardloopwedstrijden van 5 en 10 kilometer. In de jeugdcategorieën ging de enige Bommelerwaardse zege naar Sharona van de Sande uit Zuilichem (meisjes 12 tot 16 jaar).

(Tekst loopt door onder de foto's)
Ook bij de volwassenen waren er drie vrouwen uit de Bommelerwaard die hun wedstrijden wisten te winnen. Romy Sonneveld uit Zaltbommel won de 5 kilometer prestatieloop en Bertje Eijmael uit Zuilichem schreef bij de vrouwen 55+ de 10 kilometer wedstrijdloop op haar naam. Emmy Vink uit Well won in de categorie vrouwen 35+ de 10 kilometer-wedstrijdloop en troefde niemand minder dan Olympisch amazone Marlies van Baalen af. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Gambia
De opbrengst van de Brakelse Lenteloop was dit jaar bestemd voor het Lamin Health Center in Gambia. De 19-jarige Brakelse student Iris Klop ging afgelopen jaar voor haar studie Verpleegkunde naar Gambia en zag hier veel schrijnende situaties.

Dit was voor de organisatie van de Brakelse Lenteloop een motivatie om zich dit jaar in te zetten voor dit ziekenhuis. Aan het einde van de dag mocht Iris Klop een cheque van 8000 euro in ontvangst nemen, die uitgereikt werd door hoofdsponsor Bart Schreuders.

Tags

Brakelse lenteloop,Gambia,hardloopevenement