bird
donderdag 09 mei | 14.23 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 07 2024

14-02-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Carien-van-Boxtel-25-jaar-ZB-13

Het zilveren verhaal van Carien van Boxtel

Gemeente Zaltbommel bestaat 25 jaar! Iedere week vertellen we het ‘zilveren’ verhaal van iemand uit onze bruisende gemeenschap. Deze week vertellen we het verhaal van: Carien van Boxtel. Zij heeft op dit moment 25 verschillende soorten sneeuwklokjes in haar tuin staan.

Al van jongs af aan koesterde Carien van Boxtel een fascinatie voor de Galanthus, beter bekend als het sneeuwklokje. “Als kind las ik het verhaal van Jip en Janneke, waarin werd verteld dat de sneeuwklokjes zachtjes rinkelen wanneer je je oor ertegen houdt. Ik geloofde dat en ging zelf ook luisteren naar de sneeuwklokjes”. Inmiddels heeft Carien van haar passie haar beroep gemaakt als tuinontwerper, waarbij ze haar liefde voor sneeuwklokjes deelt met anderen. Haar tuin herbergt nu een indrukwekkende verzameling van 25 verschillende soorten sneeuwklokjes. Daarom mag ze zichzelf een “galanthofiel”noemen.

Het eerste sneeuwklokje
Carien herinnert zich nog levendig het moment waarop ze haar eerste sneeuwklokjes in Zaltbommel plantte. “Een dierbare vriend uit de omgeving had zijn hele tuin bedekt met een tapijt van sneeuwklokjes. De aanblik ervan was waanzinnig. Hij stond me toe enkele van zijn exemplaren in mijn eigen tuin in Zaltbommel te planten en zo is mijn Bommelse collectie sneeuwklokjes ontstaan. Hoewel hij ons helaas heeft verlaten word ik in deze tijd aan hem en zijn mooie sneeuwklokkentuin herinnerd door deze prachtige bloemen” deelt Carien met een warme glimlach.

Geschikt voor onze gemeente
Sneeuwklokjes groeien uitstekend in kalkrijke en kleiige grond waardoor ze geschikt zijn voor onze gemeente. Daarom heeft Carien een missie op zich genomen. “Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen genieten van deze prachtige bloemen, niet alleen in mijn eigen tuin maar ook in de openbare ruimte. Ik heb het voorrecht gehad om betrokken te zijn bij verschillende mooie projecten zoals de tuin rondom de kerk in Zaltbommel waar de sneeuwklokjes nu in volle bloei staan, de TorenTuin Zaltbommel en op de stadswallen waar ze uitstekend gedijen.”

Oproep aan iedereen
Carien moedigt iedereen aan om juist in de nog donkere maand februari naar buiten te gaan: “De sneeuwklokjes bloeien nu prachtig door de hele gemeente, dus ga naar buiten en geniet ervan.” Daarnaast heeft ze ook een toekomstwens voor de gemeente: “In de gemeente Zaltbommel zou ik graag zien dat er overal in de bermen, plantsoenen, begraafplaatsen en tuinen sneeuwklokjes zullen bloeien. Er is zoveel potentieel. Ik hoop dat over 25 jaar alles bedekt is met een witte deken van sneeuwklokjes rond deze tijd van het jaar.”


 

Werkontbijt Internationale Vrouwendag

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Samen met gemeente Maasdriel en Stichting Kompas organiseren we die ochtend een werkontbijt voor Bommelerwaardse vrouwen. Tijdens dit ontbijt is gastspreker Moniek Pieters aan het woord. Zij is directeur van GGD Gelderland-Zuid en zij neemt u mee in de ontwikkelingen en verschillen bij vrouwen in de gezondheidszorg. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan uiterlijk vrijdag 1 maart aan via vrouwendag@bommelerwaard.nl. Kijk voor het programma op: www.zaltbommel.nl.


 

KernKrachtigBommel uitgelicht

Heeft u al eens een kijkje genomen op www.kernkrachtigbommel.nl? Op deze website, voor en door inwoners, ziet u een actueel overzicht van wat er in onze gemeente speelt op maatschappelijk gebied. Benieuwd? Wij lichten elke maand een organisatie of initiatief uit.

Bakt u mee?
Hebt u het bericht van de Coalitie tegen Eenzaamheid Bommelerwaard al gezien op kernkrachtigbommel.nl? Op vrijdag 8 maart wordt in de Bommelerwaard meegedaan met Nationale Pannenkoekendag. Welzijn Bommelerwaard roept scholen en organisaties op om samen met kinderen pannenkoeken te bakken voor senioren in de wijk, opa’s en oma’s, een wijkhuis in de buurt, een zorginstelling of andere locatie. Doet u mee of hebt u vragen? Laat het weten via info@welzijnbommelerwaard.nl.


 

Gratis rijbewijspas voor jongeren

Is uw (klein)kind  tussen de 16,5 en 24 jaar en staat het rijexamen binnenkort ingepland? Wijs uw (klein)kind op de gratis Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg. Na afronding van deze cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 50,00!

Cursus
De cursus wordt maandelijks online gegeven en begint om 19.00 uur en duurt 1,5 uur. De eerst volgende mogelijkheid is op maandagavond 26 februari. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar wees er snel bij want vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl/avc.


 

Raadsnieuws

Democracity
Burgemeester Pieter van Maaren verwelkomde donderdag 8 februari leerlingen van de Walsprong. Ook dit jaar komen verschillende basisscholen naar de raadzaal om het spel Democracity te spelen. Leerlingen uit groep 7/8 ervaren met dit spel hoe het is om raadslid te zijn. Zij richten politieke partijen op, bedenken een slogan en maken keuzes voor hun stad. 

Terugkoppeling carrouselvergadering 8 februari
De gemeenteraad bepaalde hoe onderstaande agendastukken in de raadsvergadering van 22 februari behandeld worden.

Hamerstukken

  • Dekkingsplan 2024-2027 VRGZ
  • Parkeergarage Bossche Poort
  • Vaststelling herstel-bestemmingsplan Buitenstad
  • Accommodatiebeleid
  • Advies aanvraag zendtijdmachtiging lokale omroep

Bespreekstukken

  • Wijziging gemeenschappelijke regelingen en plan van aanpak Regionale Samenwerking
  • Kadernota 2025 en het Strategisch Koersplan Avri

Meer informatie?
Kijk op www.raadzaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie