bird
donderdag 09 mei | 05.16 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 10 2024

06-03-2024 00:00
uur
maasdriel-25jaar_02_bommelerwaardgids-week10-2024

25 jaar Maasdriel: Wensboom

Van 21 december tot en met 8 januari konden onze inwoners een wens indienen voor zichzelf, voor een ander of voor het dorp. We hebben 37 wensen ontvangen. Dit waren leuke, interessante en unieke wensen uit verschillende dorpskernen, maar ook wensen die we helaas niet kunnen uitvoeren.

Een jury, bestaande uit een groep medewerkers van de gemeente, heeft de wensen doorgenomen. Zij hebben een selectie gemaakt op basis van verschillende criteria waaronder dorpskern, doelgroep en onderwerp. Aanvragers waarvan de wens (deels) in vervulling gaat, hebben in februari persoonlijk bericht gehad. De overige aanvragers ontvangen uiterlijk in maart een bericht.

Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/25-jaar-maasdriel.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Georgiadis, I.

26-10-1993

20-02-2024

Golaias, C.

23-08-1996

28-02-2024

Alexandru, C.D.

11-06-1991

28-02-2024

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland?
Iedereen is verplicht schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Niet eerder dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland. Dat staat in de Wet Basisregistratie Personen. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening


 

De gemeenteraad vergadert

Op donderdag 14 maart is er een raadsvergadering vanaf 19:30 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Een greep uit de agenda:

  • Mogelijkheid tot bouw van het dorps- en clubhuis van HRC ‘14
  • Haalbaarheid maatschappelijk cluster De Woerd Hedel
  • Invullen raadsrapporteurs en een aantal andere functies bij gemeenschappelijke regelingen
  • Motie naar aanleiding van evaluatie jaarwisseling

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet? Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl.

Hebt u vragen over de vergadering van de gemeenteraad? Stuur dan een mail naar griffier@maasdriel.nl


 

Aanvragen Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen weer terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. U kunt het Tijdelijk Noodfonds Energie tot 31 maart 2024 aanvragen. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan eerst op noodfondsenergie.nl/situatiecheck en doe de check.

Vragen of informatie?
Inwoners uit de Bommelerwaard kunnen contact opnemen met de gemeente Maasdriel via 0418 63 88 88 of mailen naar budgetcoaching@maasdriel.nl. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de Noodfondslijn via 085 088 11 11. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/noodfonds.


 

“Ik gebruik OnsMaasdriel.nl. U ook?”

“Ik werk als welzijnsconsulent voor het Servicepunt van Welzijn Bommelerwaard. Inwoners die vragen hebben over vrijwilligerswerk, mantelzorg, ouder worden of activiteiten kunnen bij ons terecht. Om inwoners verder te helpen gebruik ik regelmatig OnsMaasdriel.nl.

Bijvoorbeeld als mensen willen weten welke ontmoetingsplekken er zijn of als ik op zoek ben naar contactgegevens van een bepaalde organisatie. Vanuit de MAS (maatschappelijke stages) kijk ik ook vaak op OnsMaasdriel.nl. Ik zoek dan naar leuke organisaties die stageplekken aanbieden.

Ik vind OnsMaasdriel.nl een heel goed initiatief. Het is fijn dat alle maatschappelijke organisaties op een plek te vinden te zijn. Daardoor hoef je niet het hele internet af te zoeken. Kan er nog iets beter? Ja zeker, de bedoeling is dat de organisaties zelf hun pagina bijhouden. Maar niet elke organisatie doet dat.”

Bent u een organisatie en benieuwd hoe u een pagina kunt beheren? Kijk dan eens op de pagina van Welzijn Bommelerwaard op OnsMaasdriel.nl. Dan krijgt u meteen een idee wat er allemaal mogelijk is.


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Maasdrielse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 51,11!

Ook zin om deze online cursus te volgen? De eerstvolgende cursus is op maandag 25 maart. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, vol is vol. Kijk voor meer informatie over de cursus, data en aanmelden op maasdriel.nl/avc.


 

Aanmelden nieuwe projecten Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) 2024

Ondernemers en organisaties met vernieuwende projecten op het gebied van Agribusiness, Logistiek & Vestigingsklimaat en/of Recreatie & Toerisme die in aanmerking willen komen voor een financiële steun in de rug, worden van harte uitgenodigd hun projecten aan te melden.

Het RSF kent twee aanvraagrondes per jaar. Voor 2024 is de eerste ronde van 1 maart tot en met 15 mei en de tweede ronde staat open van 5 juli tot en met 15 oktober.

Meer informatie en voorwaarden: fruitdelta.nl/rsf.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie