bird
donderdag 09 mei | 11.48 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 08 2024

21-02-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2024 02 21 - links onder - Klimaatgesprekken

Doe mee aan KlimaatGesprekken

Wilt u graag klimaatvriendelijker leven, maar weet u niet goed hoe? Doe dan mee met de KlimaatGesprekken in de Bommelerwaard. Tijdens zes bijeenkomsten onderzoekt u samen welke keuzes u kunt maken om klimaatvriendelijker te leven. Voor €60,- krijgt u zes workshops, een prachtig lees- en werkboek en de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden.

Waar en wanneer
De KlimaatGesprekken starten om 19:30 uur in het Groene Huis, Hogeweg 17 in Zaltbommel en zijn onderverdeeld in zes thema’s:

Woensdag 27 maart - U en klimaatverandering, wat wilt u doen?
Woensdag 3 april - Wonen
Woensdag 10 april - Eten
Dinsdag 16 april - Vervoer en vakantie
Woensdag 24 april - Consumeren
Dinsdag 14 mei - Klimaatgesprekken met anderen

Meer weten en aanmelden?
Voorkennis is niet nodig, wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Kijk op klimaatgesprekken.nl/aanmelden voor aanmelden en meer informatie.


 

Hebt u vragen over de gemeentelijke belastingen?

Kom dan naar het inloopmoment van BSR

Eind februari ontvangt u van de Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) de aanslag voor gemeentelijke belastingen 2024. Hebt u vragen over de inhoud van uw aanslag? De BSR organiseert op donderdag 7 maart een inloopmoment op het gemeentehuis in Kerkdriel. U bent van harte welkom van 14:00-17:00 uur en van 18:00 tot 19:30 uur.  Medewerkers van BSR zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Komt u naar het inloopmoment? Neem dan uw belastingaanslag 2024 mee.

Direct contact met BSR
Wilt u eerder contact opnemen om vragen te stellen? Dit kan via 0344 704 704 op werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur. Of kijk wat u zelf online kunt regelen op bsr.nl.


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Fazairov, R.K.

17-06-1994

12-02-2024

Tkachuk, Z.

04-12-1959

12-02-2024

Boukadir, A.

25-07-1994

12-02-2024

Cichocka, K.S.

12-04-2002

13-02-2024

Krechel, E.

12-01-1966

13-02-2024

Pasieka, J.P.

13-11-2002

13-02-2024

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland?
Iedereen is verplicht schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Niet eerder dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland. Dat staat in de Wet Basisregistratie Personen. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

De raadscommissies vergaderen

Op dinsdag 27 februari vergadert de commissie S&F vanaf 19:30 uur. De vergadering van de commissie ruimte op woensdag 28 februari vervalt. U kunt de uitzending van de commissie live volgen op maasdriel.raadsinformatie.nl.

De onderwerpen van de commissie S&F:

  • Mogelijkheid tot bouw van het dorps- en clubhuis van HRC’14
  • Extra geld voor kunstgrasvelden DSC
  • Haalbaarheid maatschappelijk cluster De Woerd Hedel
  • Regiovisie Jeugdhulp, regio Rivierenland
  • Verordening Jeugdhulp gemeente Maasdriel 2024
  • Meerjarenstrategie GGD Gelderland-Zuid 2024-2027
  • Benoeming lid Raad van Toezicht Stroomm
  • Intrekken verordening overleg lokaal onderwijsbeleid
  • Voorstel zienswijze Dekkingsplan Brandweer Gelderland-Zuid 2024-2027
  • Suppletieverzoek Gemeentefonds voor kosten opsporen en opruimen conventionele explosieven 2023

Wilt u inspreken of meedoen aan de informatieronde?
Neem dan contact op met de griffie via griffier@maasdriel.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.


 

Werkontbijt Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Samen met gemeente Zaltbommel en Stichting Kompas Bommelerwaard, nodigen wij u uit voor een werkontbijt.

Het thema is: Eén wereld, duizend vrouwen
Zoveel verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen in Nederland. Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid, neemt u mee in de ontwikkelingen en verschillen bij vrouwen binnen de gezondheidszorg. Hoe zoekt zij verbinding op regionaal, landelijk of lokaal niveau? Hoe gaat zij de samenwerking aan tussen zoveel verschillende vrouwen en wat drijft haar?

Aanmelden kan vóór vrijdag 1 maart
Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar vrouwendag@bommelerwaard.nl.


 

Wijzer in administratie

Hebt u moeite met het begrijpen en invullen van formulieren, bijvoorbeeld van uw bank of de Belastingdienst? De Formulierenbrigade van Stichting Kompas kan u daarbij helpen. Kijk op kompasbommelerwaard.nl voor meer informatie.


 

Wijzer in (digi)taal

Het Taalhuis Maasdriel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Hebt u een taalvraag? Neem dan gerust contact op met het Taalhuis via leerpuntmaasdriel@kw1c.nl of bel Ellen Bloemscheer via 06 29 46 23 18. Zij kan u informatie of advies geven over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma’s op de computer waarmee u zelf aan de slag kunt.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

 

 

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie