bird
donderdag 09 mei | 19.11 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 07 2024

14-02-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2024-02-14---links-midden--Afbeelding-werkontbijt-vrouwendag-2024

Werkontbijt Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Binnen de Bommelerwaard vinden we het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Samen met de gemeente Zaltbommel en Stichting Kompas Bommelerwaard nodigen wij u daarom uit voor een werkontbijt.

Het thema is: Eén wereld, duizend vrouwen.
Zoveel verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen in Nederland: elk individu is uniek en toch zijn er veel overeenkomsten. Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid, neemt u mee in de ontwikkelingen en verschillen bij vrouwen binnen de gezondheidszorg. Hoe zoekt zij verbinding op regionaal, landelijk of lokaal niveau? Hoe gaat zij de samenwerking aan tussen zoveel verschillende vrouwen en wat drijft haar als directeur van GGD Gelderland-Zuid?

Programma
Het werkontbijt vindt plaats in het open leercentrum op het Cambium Buys Ballot, Courtine 2 in Zaltbommel.

08:30 - 08:45 uur       Inloop
08:45 - 09:15 uur       Werkontbijt
09:15 - 09:30 uur       Welkom
09:30 - 10:30 uur       Gastspreker Moniek Pieters, directeur GGD Gelderland-Zuid
10:30 - 10:40 uur       Afsluiting
10:40 - 11:00 uur       Informeel napraten


 

Pleegzorg, iets voor u?

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Voor heel veel kinderen in Nederland is dat niet vanzelfsprekend. Voor die kinderen zijn pleegouders onmisbaar; mensen die tijdelijk willen zorgen voor het kind van een ander. Een gezin waar kinderen zich veilig kunnen voelen, zichzelf mogen zijn en waar zij zich kunnen ontwikkelen. Pleegzorg is er in verschillende vormen: voor regelmatig een weekend, een paar dagen per week of voor langere tijd. Bij alle vormen geldt dat u dit biedt voor zo lang als nodig is en in samenwerking met de ouders.

Een weekend uit het leven van…
Op ikwilpleegouderworden.nl/uitgelicht vertellen pleegouders Marit en Jesper hoe een week van hun gezin eruit ziet. Zij hebben twee zonen en sinds 3,5 jaar pleegdochter Lieke van 4.

Informatie
Wilt u meer informatie over het pleegouderschap? Vraag dan een informatiepakket aan via ikwilpleegouderworden.nl/informatie-over-pleegzorg-aanvragen.


 

Hoezo NIX aan?

Theatervoorstelling ‘Hoezo NIX aan?’ is speciaal voor ouders met kinderen op het Cambium College en De Brug. Het gaat over pubers, alcohol, roken en drugs. Theatergroep Helder speelt dilemma’s uit de opvoeding.

Moet ik alcohol verbieden of gaan ze het dan juist doen? Is drugsgebruik onder jongeren normaal? Wat kan ik doen als ze dingen gaan uitproberen? Hoe pakken andere ouders dat aan?

Herkenbare vragen? Je bent niet de enige! Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond, met humor, gericht op de gesprekken tussen ouders en hun pubers.

Locatie: Cambium college de Waard, Oude Bosscheweg 2
Datum: Donderdag 29 februari
Tijd: 19:30 -21:15 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Toegang is gratis. Scan de QR-code om aan te melden


 

Containers voor luier- en incontinentiemateriaal

Sinds januari 20242 is Avri in onze gemeente gestart met het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal en luiers. Dit zorgt voor minder restafval.

In Maasdriel staan 11 containers waarin u luiers en incontinentiemateriaal kunt weggooien. De containers kunt u gratis openen met de (rest)afvalpas van Avri.

Voor het weggooien van luiers en incontinentiemateriaal zijn speciale afvalzakken nodig. Deze afvalzakken zijn gratis verkrijgbaar op verschillende afhaalpunten in de gemeente.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de locaties van de containers en de afhaalpunten van de afvalzakken op maasdriel.nl/incontinentiemateriaal.


 

Tot wanneer is uw paspoort geldig?

Reisdocumentenpiek in 2024

In 2014 werd de geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen verlengd van vijf naar tien jaar. Dit leverde in 2014 veel extra aanvragen op. En dat betekent dat voor veel inwoners het paspoort of de identiteitskaart in 2024 verloopt. We verwachten de komende jaren daarom een flinke toename in het aantal aanvragen voor reisdocumenten.

Verloopt uw reisdocument in 2024?
Vraag dan op tijd een nieuw document aan en houd rekening met langere wachttijden. Wilt u niet vlak voor uw vakantie voor een verrassing komen te staan? Controleer dan nu de datum op uw paspoort of identiteitskaart en plan op tijd een afspraak voor een aanvraag van een nieuw reisdocument. Tip: u mag uw reisdocument eerder vernieuwen dan vlak voor de verloopdatum.

Wilt u een nieuw reisdocument aanvragen?
Plan dan een afspraak via maasdriel.nl.


 

Tip van de budgetcoach

Is uw inkomen vanaf 1 januari 2024 veranderd? En wilt u weten hoeveel toeslag u kunt krijgen? Via bit.ly/proefberekening-toeslagen komt u op de website van de Belastingdienst en kunt u een proefberekening maken.

Verandert er in 2024 iets aan uw situatie? Dan kan het zijn dat u recht hebt op minder toeslag. Geef veranderingen  daarom op tijd door. Hiermee voorkomt u dat u teveel ontvangen toeslagen terug moet betalen.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie