bird
vrijdag 03 mei | 16.31 uur

Maasdrielse dorpsraden luiden noodklok

18-03-2024 15:31
uur
gemeentehuis
Foto: Bommelerwaardgids

MAASDRIEL - De dorpsraden in Maasdriel voelen zich in de kou gezet door de gemeente, zo melden ze in een brandbrief aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. 

"Teleurstellende terugkoppelingen na dorpsschouwen, slechte communicatie met de gemeente en een niet langer werkbare situatie." In niet mis te verstane bewoordingen lieten de dorpsraden van Ammerzoden-Wordragen, Well-Wellseind, Hedel, Heerewaarden, Kerkdriel, Rossum en Velddriel hun onvrede blijken over hun relatie met de gemeente Maasdriel. "Waar doen we het voor, als de gemeente dorpsraden wil en daar vervolgens niets mee doet? Wij stoppen hier heel veel tijd en moeite in, en te vaak voor niets."

Mede daarom verzochten de dorpsraden het gesprek aan te gaan met het college van B & W. "Maar wat schetst onze verbazing? Er wordt doodleuk gezegd dat er de komende maanden even geen afspraak te maken is. Als ons verzoek neergesabeld wordt ‘voor de komende maanden’ dan bekruipt ons het gevoel dat wij niet nodig zijn, dat de gemeente geen gebruik wil maken van onze diensten."

Herstellen
Wethouder Toine Nettenbreijers reageerde in de raadsvergadering van vorige week donderdag schuldbewust: "Bij mijn aanstelling moest ik constateren dat het contact steeds slechter is geworden. Ook is er met de resultaten van dorpsschouwen die in 2021 zijn uitgevoerd, nog niets gedaan."

De reden voor het verslechterde contact tussen de gemeente Maasdriel en de dorpsraden, is volgen Nettenbreijers de personele bezetting en ondercapaciteit. Hij belooft nu beterschap: "Er wordt iemand aangesteld om het contact met dorpsraden te herstellen en om aan tafel te gaan om aan te geven wat de rol van de dorpsraden is. De tweede stap is het maken van een nieuw plan van aanpak", zo verzekerde Nettenbreijers.

Tags

dorpsraden,Maasdriel,Toine Nettenbreijers

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie