bird
zondag 19 mei | 11.50 uur

Jan van Arckel kan dit weekend titel in vierde klasse grijpen

06-05-2024 16:38
uur
Door: Martin van Hemert
gielgoesten
Giel Goesten begon als 4-jarige bij Jan van Arckel met voetballen. Nu is hij er de trainer. Archieffoto: Henk de Koning

AMMERZODEN - Jan van Arckel ligt op titelkoers in de vierde klasse G. Wanneer het vlaggenschip van de club uit Ammerzoden zaterdagmiddag op bezoek bij titelconcurrent De Braak in Helmond wint, dan is het kampioenschap voor de ploeg van trainer Giel Goesten officieel een feit.

Bij een gelijkspel of nederlaag wordt de titelstrijd op de laatste wedstrijddag beslist. Mocht Jan van Arckel kampioen worden, dan is het het derde Bommelerwaardse kampioenselftal. Twee weken geleden werden namelijk ook BZC '14 en Hedel kampioen in respectievelijk de vierde en vijfde klasse.

Er is ook nog altijd een goede kans dat er komende weken nóg een kampioensfeest in de Bommelerwaard kan worden gevierd; Roda Boys en Nivo Sparta zijn in de tweede klasse G namelijk in een verwoede titelstrijd verwikkeld, maar beide ploegen lieten afgelopen weekend dure punten liggen.

Derby
Roda Boys verloor met3-1 op bezoek bij SVW in Gorinchem en Nivo Sparta hield slechts een punt over aan het treffen met mede-titelkandidaat Theole uit Tiel (0-0). Daardoor is het gat tussen koploper Roda Boys en nummer twee Nivo Sparta nog slechts twee punten.

Komend weekend ontvangt Nivo Sparta nummer negen SVW, terwijl Roda Boys afreist naar Groesbeek voor het treffen met Achilles '29 dat vierde staat. Een week later wordt mogelijk op sportpark De Maaskant in Aalst de titelstrijd beslist tijdens Roda Boys-Nivo Sparta. Mocht die onderlinge Bommelerwaard-derby geen uitsluitsel geven, dan komt het aan op de laatste speelronde. Roda Boys speelt dan uit bij GRC-14 en Nivo Sparta krijgt bezoek van Achilles '29.

Tags

Jan van Arckel,Giel Goesten,Roda Boys,Nivo Sparta