bird
zaterdag 04 mei | 17.33 uur

Frank drukt een groen stempel op de pracht van Gelderland

24-04-2024 15:00
uur
Door: Quinty van Gijn
240424_GeldersePracht_Frankvandenheuvel
Frank van den Heuvel bij Gelderse Pracht. Foto: Britt de Buijzer

NIEUWAAL - Wat acht jaar geleden begon met een paar perkplantjes in de tuin is uitgegroeid tot een exclusief aanbod als plantenleverancier en een veelzijdig hoveniersbedrijf. Bij Gelderse Pracht staat groen centraal.

De 28-jarige Frank van den Heuvel, de drijvende kracht achter dit bedrijf, heeft zijn passie voor planten en bloemen weten om te zetten in zijn beroep. Na de nodige scholing had hij al snel voor ogen wat hij wilde. In 2016 richtte Frank Gelderse Pracht op. “Dit was in het begin flink aanpakken. Ik heb veel moeite moeten doen om vooruit te komen, maar dat heeft wel zijn vruchten afgeworpen”, vertelt Frank. 

Uitbreiding
Vanaf de start met kleine onderbeplanting heeft Gelderse Pracht zich door de jaren heen uitgebreid naar exclusievere goederen. “Bonsai gevormde bomen zijn bijvoorbeeld iets wat je niet overal ziet. Dit is een voorbeeld van dingen die ik onder de aandacht wil brengen, zodat mensen zien wat voor prachtige planten hier staan.”

Eenmanszaak
Wat zijn bedrijf uniek maakt, is dat Frank vrij wel alles in zijn eentje doet. Hij verzorgt niet alleen de bloemen en planten, maar ontwerpt ook de mooiste tuinen. Luisterend naar de wensen van zijn klanten, weet hij als geen ander hun ideeën tot leven te brengen. Omdat Gelderse Pracht een klein bedrijf is, zijn de communicatielijnen met klanten kort. “Ik vind het belangrijk om op één lijn te zitten met mijn klanten. Als er veranderingen plaatsvinden, kan ik daar snel op inspelen. Ik krijg vaak positieve feedback van mijn klanten over de goede communicatie”, zegt Frank. Om die reden komen mensen vaak terug.

Plannen
Iedere zaterdag is Gelderse Pracht open van 09:00 tot 16:00 uur voor een kijkje bij het brede assortiment aan de Beemstraat in Nieuwaal, maar ook op afspraak is dit mogelijk. Met het oog op de opening van het seizoen op 4 mei zorgt Frank ervoor dat klanten weer zin krijgen in het nieuwe seizoen. “We zorgen ervoor dat alles weer mooi op kleur staat, geordend is en gereed staat voor het voorjaar”, zegt Frank.

Voor de toekomst wil Frank vooral zichtbaar blijven voor klanten en zijn assortiment nog uitgebreider en completer maken. Hij wil ook dat Gelderse Pracht blijft groeien en bloeien.

Tags

Gelderse Pracht,Frank van den Heuvel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie