bird
maandag 28 september | 19.26 uur

Sloepenverhuur Bommelerwaard bij Jachthaven de Maas

sloepenverhuur-bommelerwaard-alem-3

Jachthaven de Maas ligt in het hart van het rivierengebied, midden in de natuur bij het pittoreske dorpje Alem en is een uitstekende uitvalsbasis voor een dagtocht of een meerdaagse tocht over het water. Sinds jaar en dag kunt u er terecht voor de aanschaf of de verkoop van uw motorboot. Daar is vanaf 2013 een service bijgekomen: sloepenverhuur.

Sloep huren?
Wilt u wel eens een dagje in een open sloep genieten van al het moois wat de natuur u te bieden heeft? Dat kan! De sloepen zijn eenvoudig in de bediening. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! De sloepen zijn uitgerust met buitenboordmotoren, die u eenvoudig omhoog kunt klappen zodat u kunt aanmeren op een strandje. In de huur zit 20 liter benzine in begrepen, komt u daar te kort aan, dan kunt u bijtanken in Heusden of Kerkdriel.

Zeilboot huren?
Voor de zeilers liggen er 3 Polyvalken klaar. De Polyvalk staat bekend om zijn comforabel eigenschappen, gaffelgetuigd met vast zwaard zorgt voor een groot zeiloppervlak met relatief korte mast. Het vaste zwaard zorgt voor een gladde vloer, voor en achter vindt u ruime opbergvakken. Onze polyvalken zijn uitermate geschikt om de nabije recreatie plassen te verkennen. Ze zijn te huur per morgen, middag of hele dag.

Waarheen?
U vertrekt vanaf de Jachthaven bij het dorp Alem, voor een dagje uit naar bijvoorbeeld Nijmegen (45 km), Eindhoven (50 km) of Den Bosch (15 km). U kunt onderweg verschillende recreatiegebieden aandoen, zoals de Zandmeren of de Lithse Ham, of een bezoekje brengen aan het mooie vestingstadje Heusden.

Dagtochten:

• Dagtocht Alem – Heusden – Alem (ca. 4 uur varen)
Heusden is een authentieke vestingstad met leuke winkels, boetiekjes en terrassen.
• Dagtocht Alem – Maasbommel – Alem (ca. 3,5 uur)
Stroomopwaarts richting Lith alwaar u door moet schutten. Op een van de eilanden in Maasbommel ligt u echt midden in de natuur.

Weekendtochten:

• Weekendtocht Alem – Gorinchem of Woudrichem – Heusden – Alem
Woudrichem en Gorinchem zijn authentieke vestingstadjes en absoluut de moeite waard. Terug richting Alem gaat u stroomopwaarts de Maas op. Deze tocht is aan te raden voor motorboten vanaf 10 meter.
• Weekendtocht Alem - Den Bosch - Alem
U gaat stroomafwaarts de Maas op en passert de sluis Engelen. Via Kanaal Henriettewaard en de Dieze bereikt u Den Bosch. U meert aan bij verenigingshaven de "Waterpoort".

Zandstranden
Voor sloepen zijn er in de directe omgeving veel intieme zandstrandjes aanwezig. Bijvoorbeeld in Alem, Kerkdriel en Lith. In de directe omgeving daarvan zijn tal van mogelijkheden voor een hapje of een drankje.

Gevulde picknickmand mee!

Eetcafé de Maas biedt heerlijke lunchpakketten aan voor onderweg. U hoeft alleen uw picknickmand maar te vullen met lekkers zoalsL broodjes, slaatje, gekookt eitje, een stukje fruit en heerlijk drinken. Als afsluiting van uw dagje uit kunt u na uw boottochtje een borreltje of een hapje te eten op het gezellige terras met uitzicht over de jachthaven.

Openingstijden
Maandag t/m zondag 9.00 t/m 17.00 uur
Oktober - November - December - Januari - Februari - Maart gesloten. Buiten het seizoen zijn blijven enkele boten in het water, en zijn op afspraak te huren.

Tags