bird
woensdag 05 augustus | 13.23 uur

Passie voor paddestoelen: Paddestoelenrijk Rossum

paddestoelenrijk-rossum-1

Tot midden jaren negentig was champignonteelt “het witte goud” van de regio. Dit veranderde rond 2000 met de komst van de schaalvergroting. Wij besloten niet mee te doen en sloegen een andere, nieuwe, richting in.

Sinds 2003 kweken we nog slechts 'bijzondere' paddestoelen. En dat bevalt ons uitstekend! Na een paar jaar experimenteren - en enkele studiereizen naar China, Korea en Italië - kunnen we onszelf voorzichtig “expert” noemen op het gebied van bijzondere paddestoelen.

Bijzondere soorten
Bij ons vind je soorten uit het verre Oosten, zoals de Shii-take en de harige Pom pom blanc, maar ook de Beukenzwam, Koraalzwam, Pioppino, Eryngii, Nameco en de Maitake. De namen klinken u misschien nog geheimzinnig in de oren. Maar wist u dat sommige van die paddestoelen in China en Japan al duizenden jaren geroemd worden om hun smaak en medicinale werking? Eén ding hebben ze gemeen: ze zien er allemaal bijzonder uit.

Nieuwsgierig?
Kom maar eens een kijkje nemen in onze groeicellen, om de wonderlijke vormen van onze exoten te aanschouwen. Een kijkje in de wereld van de substraatteelt. U kunt dan meteen een hapje proeven van het eindproduct.

Winkel, rondleidingen en workshops
Een bezoekje aan de paddestoelenkwekerij is zeker de moeite waard. Naast rondleidingen geven wij ook workshops aan groepen op aanvraag (vanaf 5 personen). Als u dat wilt krijgt u zelf een stuk substraat mee, om thuis zelf paddestoelen op te kweken. Wij leveren zowel aan particulieren als aan bedrijven.

Iedereen kan gewoon ouderwets bij ons aan de deur terecht. Om een kijkje te nemen, om iets te kopen in de winkel, of om aan een workshop mee te doen. Veel mensen gaan naar huis met een bakje gemengde paddestoelen of met ons Shii-Takebier.

Recepten
Wij zijn zelf nog steeds dol op champignons en eten ze bijna dagelijks. Zoals een biefstukje met beukenzwammetjes. Heerlijk! De zwammetjes niet te klein snijden en eventjes in de pan laten sudderen, zodat de smaak het best tot zijn recht komt. Op onze website staan tientallen recepten vermeld waarmee u zelf een smakelijke maaltijd op tafel kunt zetten.

Wij hopen u een keer te mogen begroeten, u bent altijd welkom. Graag wel even van te voren bellen of we thuis zijn.

Groeten van,
Geert-Peter en Jolanda de Rijk

Tags