over ons | adverteren | sitemap | contact

Vrij Land


Deel deze pagina

De serie 'Vrij Land' is opgenomen in Pand 9 in Zaltbommel. Vrij Land - Alledaagse levens en universele rechten in vijf portretten wordt uitgezonden van maandag 10 t/m vrijdag 15 december 2018 om 22:47 uur op NPO 2.

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens
Op 10 december 2018 bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zeventig jaar. De verklaring garandeert basisrechten zoals privacy, veiligheid en onderwijs. Human viert dit jubileum met vijf poëtische portretten om te laten zien dat mensenrechten zaken zijn waar we iedere dag mee te maken hebben. Meestal zonder dat we dat zelf beseffen. In een voormalige technische school aan de oever van de Waal in Zaltbommel is Pand 9 gevestigd. Een vrijplaats voor maatschappelijke en culturele organisaties en een ontmoetingsplek. Iedere bezoeker van Pand 9 heeft een droom, koestert zijn vrijheden en maakt zo op een eigen manier gebruik van mensenrechten. Ontmoet in vijf afleveringen de bezoekers.

Poëtisch potret van de bezoekers Pand 9
Onder andere de zesentachtigjarige Marjon die vijf dagen per week in de kringloopwinkel werkt "om niet achter de geraniums te zitten". Ron ‘de weerman’ bezoekt de sociale werkplaats waar hij gepassioneerd over het klimaat praat. De negentienjarige Juanita leert niet alleen een vak in de wasserij, maar vindt ze er ook warmte en geborgenheid. De uit Damascus gevluchte Bilal maakt in het naaiatelier de elegantste kleding. De elfjarige Pip gaat naar tekenles om haar fantasiewereld vorm te geven.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 6 maart 2015: Kringloop De Spullewaard viert 1 jaar Pand 9
Nieuws, 8 januari 2015: 2015 - Nieuwe cursussen in Pand 9
Uitgelicht
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › goed doel
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden