over ons | adverteren | sitemap | contact

Volop activiteiten in de herfstvakantie in kasteel Ammersoyen


22 t/m 30 oktober 2016


Deel deze pagina

Cursus Drakologie Ammersoyen
kasteel Ammersoyen
In de herfstvakantie staat kasteel Ammersoyen bol van de activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Het kasteel is geopend voor bezichtiging, er zijn kinderrondleidingen door het kasteel, kinderen kunnen de muzikale voorstelling ‘Vingertoppen in de sneeuw’ beleven, meedoen aan de Cursus Drakologie en in het laatste weekend van de herfstvakantie de ridders en jonkvrouwen van Ammersoyen ontmoeten tijdens het familie evenement Riddertijd!. Let op: voor sommige evenementen is reserveren noodzakelijk.

Zo 23 oktober Cursus Drakologie

Wil jij alles over draken weten? Doe dan mee met de Cursus Drakologie in kasteel Ammersoyen. Je krijgt drakenles van professor Leonardus dell Drach, je mag leuke proefjes doen en je gaat op zoek naar de huisdraak van het kasteel! Een leuke activiteit voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Tijden: 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Meer informatie en reserveren >

25, 26, 27 en 28 oktober Kinderrondleidingen

Tijdens de Kinderrondleiding neemt een gids je mee door het middeleeuwse kasteel met o.a. torenkamers, een ridderzaal, 'plonsplees', schatkisten, muurtrappen en een wapenkamer! Voor even waan je je een echte ridder of jonkvrouw. Na afloop kunnen de kinderen knutselen in de taveerne of een spelletje doen. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Tijdstip: 14.00 uur. Meer informatie en reserveren >

26 oktober Muzikale kindervoorstelling ‘Vingertoppen in de sneeuw’

Een speelse, interactieve muzikale voorstelling over de roerselen van Inuit op de Noordpool, een volk dat (nu nog) steeds leeft in de sneeuw. Hannafloor de Roos begeleidt zichzelf op instrumenten als een gitaar, trom en kleine harp.Tijdstip 15.00 uur. Reserveren is noodzakelijk. Meer informatie>
Adres
Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden
Informatie en reserveren:
www.glk.nl/ammersoyen

29 en 30 oktober Familie evenement Riddertijd!

Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het laatste weekend van de herfstvakantie kun je het zelf beleven op kasteel Ammersoyen tijdens het familie evenement 'Riddertijd!'. Kom ook kijken en ontmoet de ridders van Ammersoyen. Vijf ridders, hun jonkvrouwen en edele gasten laten op 29 en 30 oktober de riddertijd herleven.

Je kunt de harnassen en wapens van de ridders bekijken in de ridderzaal en luisteren naar hun verhalen. Enkele keren per dag laten de ridders zien hoe een zwaardgevecht er aan toe ging. De jonkvrouwen in hun mooie jurken vind je in het vrouwenverblijf en in de wapenkamer kun je zelf harnasonderdelen passen. Met aanvullend diverse activiteiten voor kinderen, zoals letters verluchten, kalligraferen, weven en spelletjes die de ridders vroeger zelf ook deden. Kom ook kijken en ontmoet de ridders van Ammersoyen. Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren niet nodig. Meer informatie en e-tickets >


voorstelling: 'Vingertoppen in de sneeuw'


kinderrondleiding kasteel Ammersoyen


Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden