over ons | adverteren | sitemap | contact

Ri4daagse 2019


Expeditie langs en over de Waal naar de Noordzee


Deel deze pagina

We wonen in één van de mooiste rivierdelta’s van Europa en toch zijn er maar weinig mensen die de reis langs en over de grote rivieren via de Biesbosch naar zee maken. En dat is precies wat de Ri4daagse doet. Een tocht langs en over de Waal, de grootste rivier van West-Europa, dwars door de delta. Te voet, met boten en fietsen stroomafwaarts naar de Noordzee.

Struinen, fietsen en varen
We bewegen mee met de meanderende rivier, met hoog- en laagwater én met het tij. En zo komen we via zoet en brak uit bij het zoute water van de Noordzee. We struinen - ieder in zijn eigen tempo, alleen of samen - over zandstranden en door natuurgebieden langs de rivier. Fietsen over slingerdijken, varen over de rivier de Waal, peddelen in kano’s of, wanneer je dat liever wilt, in een sloep door de Biesbosch. Via het eiland Tiengemeten en het Haringvliet bereiken we De Kwade Hoek en de Noordzee.

Twee expedities: OOST & WEST
2019 is het jaar waarop we voor het eerst de hele tocht maken. We doen dat in twee etappes. In het voorjaar leggen we de eerste helft van de tocht naar zee af tijdens Expeditie Oost. De tweede helft van de tocht, Expeditie West, volbrengen we in het najaar. Deze tweede etappe is nu nog niet te boeken, de eerste wel..

EXPEDITIE OOST 30 mei t/m 2 juni 2019
Circa 10 km van Lobith naar Slot Loevestein
Van de Millingerwaard reizen we langs en over de grootste rivier van West-Europa: de Waal, door spectaculaire natuurgebieden in de uiterwaarden. Onderweg steken we nevengeulen over met sloepjes en andere bootjes, soms waden we naar de overkant. De tocht eindigt bij Slot Loevestein, een prachtig kasteel pal aan de rivier. Je bent hier in het land van de bever, de zilverreiger, de ooievaar, vossen, wilde paarden en runderen.

Het is een avontuurlijke tocht waarbij we zoveel mogelijk over onverharde paden struinen, zo dicht mogelijk bij de rivier. In de lente is het een feest in de uiterwaarden waar het kroelt van het leven en honderden meidoorns in bloei staan.

Om mee te kunnen met Expeditie Oost heb je een basisticket nodig. Overnachtingen en eten zijn niet inbegrepen in het basisticket.EXPEDITIE WEST 26 sept t/m 29 sept 2019
Van Slot Loevestein, via de Biesbosch naar de Noordzee
Tijdens deze tocht verandert het landschap van karakter en de Waal van naam. Een deel van de rivierstroom splitst zichzelf in honderden kreken met kleine en grote eilanden
Expeditie West is wel te reserveren (door een mail te sturen) maar nog NIET te boeken.Wat:
Ri4daagse 2019, Expeditie OOST
Waar:
langs de Waal
Wanneer:
30 mei t/m 2 juni 2019
Kosten basisticket Expeditie OOST:
Vierdaagsticket €195,00
Tweedaagsticket €128,00
(tickets voor pontjes & speciaal ingehuurde schepen en sloepjes, fietshuur, belevingsprogramma onderweg etc.)
Website >
Nieuwsbrief >


RESERVEREN >
Basisticket
Wanneer je zelf je eten en overnachtingen regelt hoef je verder niets meer bij te boeken om met deze expeditie mee te kunnen gaan, behalve misschien een busticket naar de startlocatie van de dag op vrijdag en zaterdag, mocht je auto daar staan. Op de andere dagen eindig je op de startlocatie.

Zorgeloos op pad
Wil je echt zorgeloos op pad dan kun je een overnachting boeken en zo onafgebroken genieten van de tocht, het rivierenlandschap en elkaar. Je slaapt op prachtige plekken in de buurt van de rivier, in je eigen tent op ons Ri4nomadenkamp.Voor eten wordt gezorgd. Meer informatie Ri4nomadenkamp >.

Wil je absoluut zeker zijn van een plek bij Expeditie West?
Stuur dan een email met het onderwerp: Reservering Expeditie West + je naam naar info@ri4daagse.nl Deze reservering is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Belevingstocht
Het reisdoel is, hoe fantastisch ook, ondergeschikt aan de reis. Het gaat erom wat je onderweg beleeft.

Daarom brengen we je onderweg in aanraking met bijzondere mensen, inspirerende verhalen en ervaringen waardoor je het landschap, jezelf én elkaar steeds weer op een andere manier leert kennen. Ondertussen oefenen we ‘De toekomst’ door op een duurzame, leuke manier te reizen en te verblijven in de natuur.

Maar wat je precies gaat meemaken is geheim, omdat avontuur nu juist ontstaat, wanneer je niet helemaal weet waar je aan begint!
Uitgelicht
Carprof Valentijn
Carprof Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden