over ons | adverteren | sitemap | contact

ProefLOKAAL Festival


13 en 14 september 2019


Deel deze pagina

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september is de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel het decor van het ProefLOKAAL Bommelerwaard. Twee dagen lang bereiden geweldige Bommelerwaardse chef-koks en traiteurs heerlijke gerechtjes van lokale streekproducten van telers, boeren, slagers en bakkers. Jong en oud kunnen in twee dagen hun smaakpapillen laten verwennen en leren over alles wat groeit en bloeit in de achtertuin: de Bommelerwaard.


Vrijdag 13 september

10:00 - 15:00 uur: ProefLOKAAL Junior

Start van het tweedaags Festival met ProefLOKAAL Junior. Leerlingen van basisscholen uit de Bommelerwaard maken kennis met ingrediënten uit onze streek. Wat kweken en telen we in de Bommelerwaard en wat voor lekkers kun je daarmee bereiden? Welke voeding is gezond, hoe groeien producten en hoe komt het uiteindelijk op je bord terecht?

18:00 - 23:30 uur: Amusediner met gastronomische amuses
Geniet samen met vrienden, relaties of familie van acht heerlijke amuses. De sfeervolle St. Maartenskerk is voor het Festival ingericht met mini-keukens waar de chef-koks uit de regio gastronomische kunsten vertonen en in amusevorm aan de gasten presenteren. Dit alles uiteraard bereid met regionale streekproducten, zoals groenten, fruit, vlees, vis, zuivel producten en diverse lokale kruiden en bloesems. Het culinaire festijn gaat vergezeld van een passend drankje. Ticket bestellen Amusediner €57,50 >

De chefkoks van deze restaurants uit de regio presenteren de amuses:
  • Restaurant Flicka
  • Restaurant de Fuik
  • Bommels Bakhuys
  • Restaurant La Folie
  • Bistro In Petto
  • Restaurant Dukdalf
  • Restaurant La Provence
  • Restaurant Salt


Zaterdag 14 september


18:00 - 23:30 uur: Geweldige smaken tijdens het Cultuur-diner
Op deze avond staat het ProefLOKAAL Festival in het teken van cultuur en culinair genieten! De chefkoks bereiden opnieuw heerlijke gerechtjes op basis van co-creatie met lokale producten.
Het is tevens het laatste weekend van het Cultuurfestival Bommelerwaard. Er wordt teruggekeken op alle mooie culturele activiteiten en het festival wordt feestelijk afgesloten. Ticket cultuurdiner €57,50 >

Naam:
6e Editie ProefLOKAAL Festival
Datum:
13 en 14 september 2019
Locatie:
in Sint-Maartenskerk te Zaltbommel op
Entree:
overdag:gratis.
Avond: Amusediner en Cultuurdiner: €57,50
Meer informatie en/of reserveren >


Losse kaartverkoop en arrangementen
Voor beide avonden zijn er losse kaarten te koop en er zijn groepsarrangementen in de vorm van Netwerk- en Vriendentafels. Maak er een gezellig uitje van met je winkel- of bedrijfspersoneel, vrienden, familie of ga gezellig samen op pad.


Over ProefLOKAAL Bommelerwaard
ProefLOKAAL Bommelerwaard is een initiatief van Lieke Dappers van Restaurant La Folie, Geert de Weert van Kwekerij de Westerbouwing en John Merks van Wijnkoperij Luuc van Boort. Ondernemers met liefde voor lekker & lokaal. Samen met het bestuur en de commissies van de Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard verbinden ze het professionele netwerk van streekproducenten en ‘samenstellers’ en organiseren lekkere evenementen en aanhakers waarbij een breed publiek kan proeven van het lekkerste dat de Bommelerwaard te bieden heeft.

Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden