over ons | adverteren | sitemap | contact

Open dag Recreatiegebied de Zandmeren


26 mei 2019


Deel deze pagina

Altijd al willen weten wat er op het Recreatiegebied de Zandmeren allemaal te beleven is? Kom dan langs op 26 mei tijdens de open dag. Alle ondernemers doen mee en bieden speciaal vandaag een leuke activiteit aan. Een uitstekend een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Recreatiegebied de Zandmeren ligt precies op een landtong midden in een plas in de uiterwaarden van de Maas, ontstaan door zand/ en grindwinning. Hier kun je terecht voor diverse watersporten en als vertrekpunt voor dagtochten. Tijdens deze open dag kun je het terrein verkennen en meedoen met een van de vele activiteiten. Speciaal voor de kinderen is er een stormbaan, springkussen en een ballenbad. Verder is er een braderie met vrolijke kraampjes en eetkramen over het gehele terrein, een nautisch bedrijvenplein, watersportactiviteiten, en nog veel meer. Hieronder staat een opsomming van de overige activiteiten die dit jaar worden georganiseerd.

Van Gent Watersport
Bij deze gastvrije, comfortabele thuishaven van Jos van Gent is er op de parkeerplaats een waterbassin met bootjes voor kinderen. Op het strandje van de zandmeren staat van Gent met verschillende sup activiteiten. Blijf je liever aan de kant, dan kun je slenteren over het nautisch bedrijvenplein of genieten van de botenshows op het water. De haven is ook open en is voor iedereen te bezoeken. https://www.vangentwatersport.nl/

Brandend Zand
In Brandend Zand, de bijzondere eetgelegenheid met een stoere veranda en uitzicht over de hele Zandmeren, is bij gastvrouw Brigitte en haar enthousiaste team koffie, lunch, borrel en een diner verkrijgbaar en er draait een dj. Voor de deur staat een springkussen en op de parkeerplaats staat een Urban Challenge Parcour waar met Land Rovers een parcours kan worden afgelegd. https://www.zandmeren.nl/

Rondvaarten met Waterfeesten
Waterfeesten verzorgt gedurende de dag voor rondvaarten rondom het recreatiegebied De Zandmeren. Op deze manier ziet u de open dag vanuit een heel ander uitzicht. Uiteraard kunt u tijdens de rondvaart ook genieten van een lekker kopje koffie of iets fris. https://www.waterfeesten.nl/

Zeeverkenners
De zeeverkenners komen met hun vloot uit Zaltbommel en iedereen mag een rondje meevaren op een van hun zeilboten. Daarnaast organiseren ze ook diverse scouting gerelateerde activiteiten langs de kant.

Reddingsbrigade & Brandweer
Gedurende de dag is de reddingsbrigade actief aanwezig om de veiligheid op het water te waarborgen en reddingsdemonstraties te geven. Ook de Brandweer van Maasdriel is aanwezig om vragen te beantwoorden en demonstraties te geven op het water.

Een greep uit alle overige activiteiten:

 • Boten en jachten bezichtiging
In de haven van de Zandmeren liggen sleepboten ter bezichtiging. U kunt ook genieten van een botenshow, georganiseerd door Bootbemiddeling. Heeft u interesse om een boot te kopen? Neem dan eens een kijkje in de Haven bij Van Gent Watersport. Er zijn ook jachten te huur via Jachthuren.nl

 • Banaanvaren met Splash
Splash komt ook dit jaar weer banaanvaren. Iedereen kan opstappen vanaf het ponton en plaatsnemen op een opblaasbanaan achter een speedboot.

 • Pick up’s en botenshow
Net als vorig jaar is er weer een show met verschillende pick up’s en boten.

 • Kanovaren
Op het strandje is het mogelijk om met een kano de open dag vanaf het water te bekijken. Kano en Duiksport Zaltbommel is hierbij aanwezig om alles in goede banen te laten lopen.

 • Rondje met de Blokhutboot
Weet je nog niet wat een blokhutboot is, dan kun je dat vandaag ontdekken. Deze keer is het ook mogelijk om een rondje mee te varen.

 • Volleybaltoernooi
Move is een organisatie die zich inzet voor activiteiten voor de jeugd. Move zal op de open dag aanwezig zijn met een volleybal toernooi.

 • sportactiviteiten op het grasveldje
My fit en Total body fit organiseren sportactiviteiten op het grasveldje.


Alle havens zijn open:
 • Marina Kerkdriel
 • Van Gent Watersport
 • WSV de Zandmeren

Alle Restaurants zijn open:
 • Brandend Zand
 • Paviljoen 212
 • Dukdalf
Wat:
Open dag Recreatiegebied de Zandmeren
Wanneer:
zondag 26 mei 2019 10:00 u-17:00 u
Waar:
Recreatiegebied de Zandmeren, Zandstraat, Kerkdriel
Entree:
Gratis
Organisatie:
Alle ondernemers op de Zandmeren


 • Waterbassin met bootjes
 • Suppen, kanoën en zeilen
 • Demonstraties en clinics
 • Urban Challenge Parcours
 • Nautisch bedrijvenplein
 • Braderie & Muziek
 • Rondvaren met Waterfeesten en de Blokhutboot
 • Botenshow en -bezichtiging
 • Stormbaan, ballenbad en springkussen

Valentijnsdag
Uitgelicht
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden