over ons | adverteren | sitemap | contact

Matthäus Passion: de mooiste passie van Rivierenland


Zaterdag 13 april 2019, Zaltbommel


Deel deze pagina

dirigent Johannes Leertouwer
De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland vindt in 2019 plaats op zaterdag 13 april (Palmzaterdag) in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Inmiddels een vertrouwde traditie in de Bommelerwaard, waarvan veel mensen genieten. Het wordt de 55e editie.
De productie ligt deze keer in de artistieke handen van dirigent Johannes Leertouwer, die de uitvoering leidt vanaf zijn viool. Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion. Ook de kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen weer hun prachtige zangkunsten.

Lijdensweg van Jezus Chrustus
Het verhaal van de Matthäus Passion gaat over de lijdensweg van Christus, met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop. Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion is trots op het feit dat zij de 55e uitvoering met De Nieuwe Philharmonie Utrecht in Zaltbommel kan invullen op een heel verfrissende wijze.

Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting:
“Afgelopen jaren hadden wij prachtige uitvoeringen met de solisten, het Matthäuskoor en –orkest, een podium vol. Deze productie is met een kleinere en intieme bezetting totaal anders, maar zeker niet minder bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen geen koren, maar de solisten zelf alle koorpartijen. Het maakte op mij erg veel indruk.”

Dirigent Leertouwer legt uit:
“Uitvoeringen van de grote werken van Bach met slechts één zanger per stem, zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam. Bij een enkelvoudige bezetting is alles heel transparant en de dramatiek zeer persoonlijk, terwijl we toch grote contrasten kunnen realiseren. Voor ons de eerste keer in Zaltbommel en de Sint-Maartenskerk is een prachtige kerk. Ik kijk er enorm naar uit voor het eerst in de mooie, lichte en verwelkomende Sint-Maartenskerk met de Nieuwe Philharmonie Utrecht de Matthäus Passion te brengen."

Geef je over aan het verhaal
" Ik werk met een collectief van solisten die het verhaal, over de laatste dagen van Jezus, zo indringend mogelijk vertellen. De twee kwartetten zingen samen als koren en soms doet een van de zangers een stap naar voren en zingt een solo, steeds in samenspraak met wisselende instrumenten. De tenor als Evangelist en bas als Jezus staan iets verder naar achteren, midden in het ensemble. Ze zingen over liefde en schuld, pijn, verdriet en rust. Mijn taak is telkens een andere dirigent aan te wijzen en zo de energie te laten komen van de plek van actie. De tekst is leidend, het orkest staat in dienst van het gezongen woord. De muziek van Bach heeft veel dynamiek en kracht in zich. Neem ook je kinderen mee. Iedereen wil de Nachtwacht zien in het Rijksmuseum en zo is het ook met de Matthäus. Laat het geheel met zoveel herkenbare emoties over je komen en geef je over aan het verhaal.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop via www.matthauspassion.nl. Momenteel geldt een gereduceerd tarief in de voorverkoop. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf € 33,- bent u er live bij! Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. Via onze website en social media blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Matthäus Passion op 13 april 2019 19:30 uur zijn verkijgbaar via http://www.matthauspassion.nl/bestel-kaarten/

Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf € 33,- bent u er live bij! Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. Via www.matthauspassion.nl en social media blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.
Naam
De 55e editie van de Matthäus Passion
Locatie
de Sint Maartenskerk.
Aanvang
zaterdag 13 april 2019, 19.30 uur. Kerk open: 18.45 uur
Contact
info@matthauspassion.nl
Entree
vroegboekkorting: Al vanaf €33 bent er live bij!
Verkoop online of op de dag zelf in de kerk.
Informatie
www.matthauspassion.nl

B
ESTELLEN
Kaartverkoop
Kaarten voor de Matthäus Passion op 13 april 2019 19:30 uur zijn verkijgbaar via www.matthauspassion.nl vanaf € 33,- bent u er al live bij! Via de website volgt u het laatste nieuws over de mooiste Passie van Rivierenland.
  • Jaarlijkse traditie

  • In een bijzondere ambiance

  • Ervaar de bekende compositie van Bach

  • Over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus

  • Gereduceerd tarief in de voorverkoop

  • Met jonge cast van professionele solisten & instrumentalisten


Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 11 oktober 2017: Burgemeester Rehwinkel ambassadeur van Matthäus Passion
Nieuws, 6 oktober 2017: Start kaartverkoop Matthäus Passion
Nieuws, 4 april 2017: De mooiste Passie van Rivierenland bestaat ruim 80 jaar later nog
Nieuws, 5 maart 2017: Ervaar Bach’s Matthäus Passion interactief
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden