over ons | adverteren | sitemap | contact

Matthäus Passion: de mooiste passie van Rivierenland


Zaterdag 13 april 2019, Zaltbommel


Deel deze pagina

dirigent Johannes Leertouwer
De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland vindt in 2019 plaats op zaterdag 13 april (Palmzaterdag) in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Inmiddels een vertrouwde traditie in de Bommelerwaard, waarvan veel mensen genieten. Het wordt de 55e editie.
De productie ligt deze keer in de artistieke handen van dirigent Johannes Leertouwer, die de uitvoering leidt vanaf zijn viool. Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion. Ook de kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen weer hun prachtige zangkunsten.

Lijdensweg van Jezus Chrustus
Het verhaal van de Matthäus Passion gaat over de lijdensweg van Christus, met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop. Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion is trots op het feit dat zij de 55e uitvoering met De Nieuwe Philharmonie Utrecht in Zaltbommel kan invullen op een heel verfrissende wijze.

Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting:
“Afgelopen jaren hadden wij prachtige uitvoeringen met de solisten, het Matthäuskoor en –orkest, een podium vol. Deze productie is met een kleinere en intieme bezetting totaal anders, maar zeker niet minder bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen geen koren, maar de solisten zelf alle koorpartijen. Het maakte op mij erg veel indruk.”

Dirigent Leertouwer legt uit:
“Uitvoeringen van de grote werken van Bach met slechts één zanger per stem, zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam. Bij een enkelvoudige bezetting is alles heel transparant en de dramatiek zeer persoonlijk, terwijl we toch grote contrasten kunnen realiseren. Voor ons de eerste keer in Zaltbommel en de Sint-Maartenskerk is een prachtige kerk. Ik kijk er enorm naar uit voor het eerst in de mooie, lichte en verwelkomende Sint-Maartenskerk met de Nieuwe Philharmonie Utrecht de Matthäus Passion te brengen."

Geef je over aan het verhaal
" Ik werk met een collectief van solisten die het verhaal, over de laatste dagen van Jezus, zo indringend mogelijk vertellen. De twee kwartetten zingen samen als koren en soms doet een van de zangers een stap naar voren en zingt een solo, steeds in samenspraak met wisselende instrumenten. De tenor als Evangelist en bas als Jezus staan iets verder naar achteren, midden in het ensemble. Ze zingen over liefde en schuld, pijn, verdriet en rust. Mijn taak is telkens een andere dirigent aan te wijzen en zo de energie te laten komen van de plek van actie. De tekst is leidend, het orkest staat in dienst van het gezongen woord. De muziek van Bach heeft veel dynamiek en kracht in zich. Neem ook je kinderen mee. Iedereen wil de Nachtwacht zien in het Rijksmuseum en zo is het ook met de Matthäus. Laat het geheel met zoveel herkenbare emoties over je komen en geef je over aan het verhaal.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop via www.matthauspassion.nl. Momenteel geldt een gereduceerd tarief in de voorverkoop. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf € 33,- bent u er live bij! Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. Via onze website en social media blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Matthäus Passion op 13 april 2019 19:30 uur zijn verkijgbaar via http://www.matthauspassion.nl/bestel-kaarten/

Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf € 33,- bent u er live bij! Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. Via www.matthauspassion.nl en social media blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.
Naam
De 55e editie van de Matthäus Passion
Locatie
de Sint Maartenskerk.
Aanvang
zaterdag 13 april 2019, 19.30 uur. Kerk open: 18.45 uur
Contact
info@matthauspassion.nl
Entree
vroegboekkorting: Al vanaf €33 bent er live bij!
Verkoop online of op de dag zelf in de kerk.
Informatie
www.matthauspassion.nl

B
ESTELLEN
Kaartverkoop
Kaarten voor de Matthäus Passion op 13 april 2019 19:30 uur zijn verkijgbaar via www.matthauspassion.nl vanaf € 33,- bent u er al live bij! Via de website volgt u het laatste nieuws over de mooiste Passie van Rivierenland.
  • Jaarlijkse traditie

  • In een bijzondere ambiance

  • Ervaar de bekende compositie van Bach

  • Over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus

  • Gereduceerd tarief in de voorverkoop

  • Met jonge cast van professionele solisten & instrumentalisten


Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 11 oktober 2017: Burgemeester Rehwinkel ambassadeur van Matthäus Passion
Nieuws, 6 oktober 2017: Start kaartverkoop Matthäus Passion
Nieuws, 4 april 2017: De mooiste Passie van Rivierenland bestaat ruim 80 jaar later nog
Nieuws, 5 maart 2017: Ervaar Bach’s Matthäus Passion interactief
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden