over ons | adverteren | sitemap | contact

Matthäus Passion: de mooiste passie van Rivierenland


Zaterdag 13 april 2019, Zaltbommel


Deel deze pagina

dirigent Johannes Leertouwer
De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland vindt in 2019 plaats op zaterdag 13 april (Palmzaterdag) in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Inmiddels een vertrouwde traditie in de Bommelerwaard, waarvan veel mensen genieten. Het wordt de 55e editie.
De productie ligt deze keer in de artistieke handen van dirigent Johannes Leertouwer, die de uitvoering leidt vanaf zijn viool. Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion. Ook de kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen weer hun prachtige zangkunsten.

Lijdensweg van Jezus Chrustus
Het verhaal van de Matthäus Passion gaat over de lijdensweg van Christus, met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop. Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion is trots op het feit dat zij de 55e uitvoering met De Nieuwe Philharmonie Utrecht in Zaltbommel kan invullen op een heel verfrissende wijze.

Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting:
“Afgelopen jaren hadden wij prachtige uitvoeringen met de solisten, het Matthäuskoor en –orkest, een podium vol. Deze productie is met een kleinere en intieme bezetting totaal anders, maar zeker niet minder bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen geen koren, maar de solisten zelf alle koorpartijen. Het maakte op mij erg veel indruk.”

Dirigent Leertouwer legt uit:
“Uitvoeringen van de grote werken van Bach met slechts één zanger per stem, zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam. Bij een enkelvoudige bezetting is alles heel transparant en de dramatiek zeer persoonlijk, terwijl we toch grote contrasten kunnen realiseren. Voor ons de eerste keer in Zaltbommel en de Sint-Maartenskerk is een prachtige kerk. Wij zien er naar uit hier op te treden.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop via www.matthauspassion.nl. Momenteel geldt een gereduceerd tarief in de voorverkoop. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf € 33,- bent u er live bij! Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. Via onze website en social media blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Kaartverkoop
Kaarten voor de Matthäus Passion op 13 april 2019 19:30 uur zijn verkijgbaar via http://www.matthauspassion.nl/bestel-kaarten/

Vroegboekkorting
Momenteel geldt een gereduceerd tarief in de voorverkoop. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf € 33,- bent u er live bij! Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. Via www.matthauspassion.nl en social media blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.
Naam
De 55e editie van de Matthäus Passion
Locatie
de Sint Maartenskerk.
Aanvang
zaterdag 13 april 2019, 19.30 uur. Kerk open: 18.45 uur
Contact
info@matthauspassion.nl
Entree
vroegboekkorting: Al vanaf €33 bent er live bij!
Verkoop online of op de dag zelf in de kerk.
Informatie
www.matthauspassion.nl

B
ESTELLEN
Kaartverkoop
Kaarten voor de Matthäus Passion op 13 april 2019 19:30 uur zijn verkijgbaar via www.matthauspassion.nl vanaf € 33,- bent u er al live bij! Via de website volgt u het laatste nieuws over de mooiste Passie van Rivierenland.
  • Jaarlijkse traditie

  • In een bijzondere ambiance

  • Ervaar de bekende compositie van Bach

  • Over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus

  • Gereduceerd tarief in de voorverkoop

  • Met jonge cast van professionele solisten & instrumentalisten


Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 11 oktober 2017: Burgemeester Rehwinkel ambassadeur van Matthäus Passion
Nieuws, 6 oktober 2017: Start kaartverkoop Matthäus Passion
Nieuws, 4 april 2017: De mooiste Passie van Rivierenland bestaat ruim 80 jaar later nog
Nieuws, 5 maart 2017: Ervaar Bach’s Matthäus Passion interactief
Uitgelicht
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden