over ons | adverteren | sitemap | contact

Lezing over IsraŽl en het Jodendom


23 februari 2019


Deel deze pagina

Liesbeth de Vries geeft een boeiende lezing over Israel en het Jodendom. Bevlogen vertelt zij vanuit haar kennis en ervaring, die zij door de jaren heen heeft opgedaan. De lezing is voor iedereen die interesse heeft in het land, het jodendom en de mix van culturen. De entree is gratis.

“Israël is een land zo prachtig, zo divers, zo indrukwekkend met zoveel te zien en te beleven. Het is een land met bergen en vlaktes, met vruchtbare gronden en boomgaarden en met die droge, stoffige maar o zo imposante woestijn. Met een bevolking als smeltkroes van verschillende culturen, godsdiensten en oorsprongen en een geschiedenis van duizenden jaren terug. Ik vind het keer op keer een belevenis om hier samen met reizigers van te genieten en de schakel te mogen zijn tussen het land en de reiziger.

Ik wil graag mijn kennis en verhalen over Israël en het Jodendom, met al haar symboliek en riten, met iedereen delen. In een lezing samen verhalend ‘op reis’, maar ook in het land zelf, Israël samen belevend, al rijdend en al lopend. Israël is voor mij mijn tweede thuisland en ik hoop dit prachtige land met haar veelzijdigheid aan cultuur, gebruiken en gewoontes nog vaak te mogen delen met groepen en met reizigers.

Ik hoop dat ik u nieuwsgierig heb gemaakt om kennis te komen maken met Israël en het Jodendom. Ik zie u heel graag bij de lezing.”

Tot ziens! Liesbeth de Vries
Land van uitersten
Israël is één van de meest veelzijdige en boeiende landen ter wereld. Het is een land van uitersten: woestijnen in het Zuiden en besneeuwde bergtoppen in het Noorden, het laagste punt op aarde, de Dode Zee en de hoogvlakte van Golan.

Bewogen geschiedenis
Voor miljoenen mensen is Israël het land van de Bijbel. Maar Jeruzalem is ook een heilige plaats voor de Islam. Het land draagt de sporen van een zeer bewogen geschiedenis, zowel uit het verleden als het heden.

Smeltkroes
De bevolking van Israël bestaat uit een smeltkroes van verschillende culturen, godsdiensten en oorsprongen. Tijdens uw reis ontmoet u mensen die in dit land hun leven opbouwen.
Wat
Lezing over Israel, het Jodendom en een reis in oktober 2019
Waar
Het Lokaal, Maasstraat 17 Zaltbommel
(Hoek Maassstraat – Oenselsestraat, ingang groene poort)
Wanneer
23 februari 2019 14:30 – 16:00 uur
Kosten
Gratis entree (let op wel betaald parkeren in de straat).
Vooraf aanmelden is wenselijk.

HIER AANMELDEN >
  • Imposant, veelzijdig en boeiend

  • Land van uitersten

  • Verleden tastbaar aanwezig

  • Smeltkroes van culturen en godsdiensten


Over Liesbeth de Vries:
Liesbeth, 55 jaar en woonachtig in Zaltbommel, heeft haar hart verpand aan het land, nadat zij er op haar 22e naar toe reisde om in een kibboets te gaan werken en daar haar man leerde kennen. Ze woonde vervolgens een groot deel van haar leven in Israël.

Sinds de voltooiing van haar opleiding tot gids, in 1995, begeleidt zij groepen mensen in Israël en in de Palestijnse gebieden. Daarnaast geeft zij lezingen en gastlessen over het Jodendom. Het lesgeven en begeleiden van cultuurreizen door haar favoriete land is echt haar passie


.


Valentijnsdag
Uitgelicht
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden