over ons | adverteren | sitemap | contact

Lezing over IsraŽl en het Jodendom


23 februari 2019


Deel deze pagina

Liesbeth de Vries geeft een boeiende lezing over Israel en het Jodendom. Bevlogen vertelt zij vanuit haar kennis en ervaring, die zij door de jaren heen heeft opgedaan. De lezing is voor iedereen die interesse heeft in het land, het jodendom en de mix van culturen. De entree is gratis.

“Israël is een land zo prachtig, zo divers, zo indrukwekkend met zoveel te zien en te beleven. Het is een land met bergen en vlaktes, met vruchtbare gronden en boomgaarden en met die droge, stoffige maar o zo imposante woestijn. Met een bevolking als smeltkroes van verschillende culturen, godsdiensten en oorsprongen en een geschiedenis van duizenden jaren terug. Ik vind het keer op keer een belevenis om hier samen met reizigers van te genieten en de schakel te mogen zijn tussen het land en de reiziger.

Ik wil graag mijn kennis en verhalen over Israël en het Jodendom, met al haar symboliek en riten, met iedereen delen. In een lezing samen verhalend ‘op reis’, maar ook in het land zelf, Israël samen belevend, al rijdend en al lopend. Israël is voor mij mijn tweede thuisland en ik hoop dit prachtige land met haar veelzijdigheid aan cultuur, gebruiken en gewoontes nog vaak te mogen delen met groepen en met reizigers.

Ik hoop dat ik u nieuwsgierig heb gemaakt om kennis te komen maken met Israël en het Jodendom. Ik zie u heel graag bij de lezing.”

Tot ziens! Liesbeth de Vries
Land van uitersten
Israël is één van de meest veelzijdige en boeiende landen ter wereld. Het is een land van uitersten: woestijnen in het Zuiden en besneeuwde bergtoppen in het Noorden, het laagste punt op aarde, de Dode Zee en de hoogvlakte van Golan.

Bewogen geschiedenis
Voor miljoenen mensen is Israël het land van de Bijbel. Maar Jeruzalem is ook een heilige plaats voor de Islam. Het land draagt de sporen van een zeer bewogen geschiedenis, zowel uit het verleden als het heden.

Smeltkroes
De bevolking van Israël bestaat uit een smeltkroes van verschillende culturen, godsdiensten en oorsprongen. Tijdens uw reis ontmoet u mensen die in dit land hun leven opbouwen.
Wat
Lezing over Israel, het Jodendom en een reis in oktober 2019
Waar
Het Lokaal, Maasstraat 17 Zaltbommel
(Hoek Maassstraat – Oenselsestraat, ingang groene poort)
Wanneer
23 februari 2019 14:30 – 16:00 uur
Kosten
Gratis entree (let op wel betaald parkeren in de straat).
Vooraf aanmelden is wenselijk.

HIER AANMELDEN >
  • Imposant, veelzijdig en boeiend

  • Land van uitersten

  • Verleden tastbaar aanwezig

  • Smeltkroes van culturen en godsdiensten


Over Liesbeth de Vries:
Liesbeth, 55 jaar en woonachtig in Zaltbommel, heeft haar hart verpand aan het land, nadat zij er op haar 22e naar toe reisde om in een kibboets te gaan werken en daar haar man leerde kennen. Ze woonde vervolgens een groot deel van haar leven in Israël.

Sinds de voltooiing van haar opleiding tot gids, in 1995, begeleidt zij groepen mensen in Israël en in de Palestijnse gebieden. Daarnaast geeft zij lezingen en gastlessen over het Jodendom. Het lesgeven en begeleiden van cultuurreizen door haar favoriete land is echt haar passie


.


Valentijnsdag
Uitgelicht
't Stadscafť Zaltbommel
't Stadscafť Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
koningsdag
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden