over ons | adverteren | sitemap | contact

Jubileumvoorstelling Balletschool Paulette Willemse


4 en 5 april 2014


Deel deze pagina

repetities van Copland (foto: de lichtman)
Op 1 september 1974 startte Paulette Willemse in Zaltbommel haar balletschool op de zolder van het huis van haar vader met 10 leerlingen. In die 40 jaar is de school uitgegroeid tot een instituut met ongeveer 350 leerlingen en 5 collega’s waar alle academische dansvormen onderwezen worden. De voorstelling die op vrijdag 4 en zaterdag 5 april gegeven wordt in Theater De Poorterij heet dan ook met trots: “Jubileumvoorstelling”.

Jongste groepen
Aan het begin van de voorstelling dansen afwisselend de jongste groepen van de balletschool die onder leiding staan van Marsha van Oss en Sarah de Gooijer. Op vrijdag heet de dans “De Spijker-Jacksons” en op zaterdag wordt “Ik wil vooraan” gedanst.

Moderne Solo
Daarna volgt “Blue Flow”, een moderne solo gemaakt en uitgevoerd door Pauline Weijs. In deze korte solo laat zij zich inspireren door de zee: de kalmte, de getijden en de vernietigende kracht.

Sprookjesballet
“Vineta” is een sprookjesballet dat Paulette Willemse gemaakt heeft voor alle klassieke groepen en de mannenklas op muziek van Herman Løvenskiold. De hofhouding van prinses Vineta organiseert een picknick voor haar op een open plek in het bos. Opeens verschijnt een oude bedelares. De hooghartige Vineta stuurt haar weg maar de bedelaarster blijkt een vermomde toverfee te zijn. Zij verandert Vineta voor straf in een lelijk vies meisje. Vineta moet eerst drie keer bewijzen dat ze niet meer zo hooghartig en egoïstisch is en dan pas zal zij haar eigen gedaante weer terugkrijgen.

Gevorderden
Na de pauze dansen de gevorderde leerlingen en de volwassen groepen klassiek een ballet van Paulette Willemse op “Appalachian Spring” van Aaron Copland. Het is een prikkelend, ontroerend en levendig muziekballet, waarin rust en felle emoties elkaar afwisselen, om te eindigen zoals het begon in verstilde harmonie.

Er zijn drie voorstellingen: op vrijdag om 19.30 uur en op zaterdag een matinee om 14.30 uur en een avondvoorstelling om 19.30 uur.

Kaartverkoop begint dinsdag 25 maart

Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden