over ons | adverteren | sitemap | contact

Jubileumvoorstelling Balletschool Paulette Willemse


4 en 5 april 2014


Deel deze pagina

repetities van Copland (foto: de lichtman)
Op 1 september 1974 startte Paulette Willemse in Zaltbommel haar balletschool op de zolder van het huis van haar vader met 10 leerlingen. In die 40 jaar is de school uitgegroeid tot een instituut met ongeveer 350 leerlingen en 5 collega’s waar alle academische dansvormen onderwezen worden. De voorstelling die op vrijdag 4 en zaterdag 5 april gegeven wordt in Theater De Poorterij heet dan ook met trots: “Jubileumvoorstelling”.

Jongste groepen
Aan het begin van de voorstelling dansen afwisselend de jongste groepen van de balletschool die onder leiding staan van Marsha van Oss en Sarah de Gooijer. Op vrijdag heet de dans “De Spijker-Jacksons” en op zaterdag wordt “Ik wil vooraan” gedanst.

Moderne Solo
Daarna volgt “Blue Flow”, een moderne solo gemaakt en uitgevoerd door Pauline Weijs. In deze korte solo laat zij zich inspireren door de zee: de kalmte, de getijden en de vernietigende kracht.

Sprookjesballet
“Vineta” is een sprookjesballet dat Paulette Willemse gemaakt heeft voor alle klassieke groepen en de mannenklas op muziek van Herman Løvenskiold. De hofhouding van prinses Vineta organiseert een picknick voor haar op een open plek in het bos. Opeens verschijnt een oude bedelares. De hooghartige Vineta stuurt haar weg maar de bedelaarster blijkt een vermomde toverfee te zijn. Zij verandert Vineta voor straf in een lelijk vies meisje. Vineta moet eerst drie keer bewijzen dat ze niet meer zo hooghartig en egoïstisch is en dan pas zal zij haar eigen gedaante weer terugkrijgen.

Gevorderden
Na de pauze dansen de gevorderde leerlingen en de volwassen groepen klassiek een ballet van Paulette Willemse op “Appalachian Spring” van Aaron Copland. Het is een prikkelend, ontroerend en levendig muziekballet, waarin rust en felle emoties elkaar afwisselen, om te eindigen zoals het begon in verstilde harmonie.

Er zijn drie voorstellingen: op vrijdag om 19.30 uur en op zaterdag een matinee om 14.30 uur en een avondvoorstelling om 19.30 uur.

Kaartverkoop begint dinsdag 25 maart

Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden