over ons | adverteren | sitemap | contact

Expositie schilderijen Dick Haakman


“Ode aan de vreugde van het leven”


Deel deze pagina

Expositie van unieke schilderijen van Dick Haakman( 1934-2018) bij Brasserie de Buurman op zaterdag 19 oktober 2019. Dick Haakman was kunstenaar en woonde in De Gevleugelde Ezel in Poederoijen. Samen met zijn vrouw Mascha Pijpe brachten zij muziek en kunst bij elkaar.

Dick Haakman schilderde met plezier heel precies een fijn stilleven en met evenveel plezier kon hij daarna een verbeelding van zijn fantasie schilderen waarbij compositie en kleurenpalet centraal staan. Bloemen zijn dikwijls zijn kleurrijke onderwerp en ‘s zomers stond zijn ezel regelmatig in zijn prachtige tuin. Het schilderen van muziek was een specialiteit van Dick Haakman.

De liefde voor muziek werd voor een belangrijk deel gevoed door de liefde van Haakman voor zijn vrouw Mascha van Peijpe, een gewaardeerd concertpianiste. De muze van de muziek en de muze van de beeldende kunst zijn in dit paar nauw verbonden en dat levert een intens beleefde vorm van kunstuiting op. Die liefde wist Haakman treffend te vangen en met zijn palet en penseel en over te brengen op de toeschouwer.

Van deze thema’s worden schilderijen tentoongesteld:

1. Bloemen en Tuinen
2. Muziek
3. Landschappen
4. Taferelen
5. Stillevens
6. Fantasie

Programma

Tijdens de expositie van 11.00 uur tot 17.00 uur zullen er diverse sprekers zijn die vertellen over de technieken die Dick gebruikte en ook over zijn leven. Ook is er een muzikale omlijsting.

Coby Baas zal gedurende deze expositie een door haar gemaakt portret van Dick Haakman schilderen en dit later aanbieden aan zijn vrouw Mascha Pijpe.

Gijs Jacobs zal gedurende de dag zorgen voor muzikale omljsting.

Jet den Hartog zal om 13:00 uur aan de hand van een door haar gekocht schilderij van Dik Haakman iets vertellen over zijn leven en wat de schilder belangrijk vond.

Jeanne Maas zal om 15:00 uur meer vertellen over haar muziekschilderij gekoppeld aan haar herinneringen.

www.dickhaakman.com
Wat:
Tentoonstelling schilderijen Dick Haakman
Wanneer:
Zaterdag 19 oktober 2019
Waar:
Brasserie de Buurman Maasdijk 84a Poederoijen
Entree:
gratis
Informatie:
www.dickhaakman.com
Verkoopexpositie
Op 20, 25 en 26 oktober en 1 en 2 november is er van 13:00 tot 17:00 uur een verkoopexpositie uit de nalatenschap van Dick in de Galerie de Gevleugelde Ezel, Maasdijk 74, in Poederoijen. Bezichtiging ook mogelijk op afspraak.Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden