over ons | adverteren | sitemap | contact

Expositie schilderijen Dick Haakman


“Ode aan de vreugde van het leven”


Deel deze pagina

Expositie van unieke schilderijen van Dick Haakman( 1934-2018) bij Brasserie de Buurman op zaterdag 19 oktober 2019. Dick Haakman was kunstenaar en woonde in De Gevleugelde Ezel in Poederoijen. Samen met zijn vrouw Mascha Pijpe brachten zij muziek en kunst bij elkaar.

Dick Haakman schilderde met plezier heel precies een fijn stilleven en met evenveel plezier kon hij daarna een verbeelding van zijn fantasie schilderen waarbij compositie en kleurenpalet centraal staan. Bloemen zijn dikwijls zijn kleurrijke onderwerp en ‘s zomers stond zijn ezel regelmatig in zijn prachtige tuin. Het schilderen van muziek was een specialiteit van Dick Haakman.

De liefde voor muziek werd voor een belangrijk deel gevoed door de liefde van Haakman voor zijn vrouw Mascha van Peijpe, een gewaardeerd concertpianiste. De muze van de muziek en de muze van de beeldende kunst zijn in dit paar nauw verbonden en dat levert een intens beleefde vorm van kunstuiting op. Die liefde wist Haakman treffend te vangen en met zijn palet en penseel en over te brengen op de toeschouwer.

Van deze thema’s worden schilderijen tentoongesteld:

1. Bloemen en Tuinen
2. Muziek
3. Landschappen
4. Taferelen
5. Stillevens
6. Fantasie

Programma

Tijdens de expositie van 11.00 uur tot 17.00 uur zullen er diverse sprekers zijn die vertellen over de technieken die Dick gebruikte en ook over zijn leven. Ook is er een muzikale omlijsting.

Coby Baas zal gedurende deze expositie een door haar gemaakt portret van Dick Haakman schilderen en dit later aanbieden aan zijn vrouw Mascha Pijpe.

Gijs Jacobs zal gedurende de dag zorgen voor muzikale omljsting.

Jet den Hartog zal om 13:00 uur aan de hand van een door haar gekocht schilderij van Dik Haakman iets vertellen over zijn leven en wat de schilder belangrijk vond.

Jeanne Maas zal om 15:00 uur meer vertellen over haar muziekschilderij gekoppeld aan haar herinneringen.

www.dickhaakman.com
Wat:
Tentoonstelling schilderijen Dick Haakman
Wanneer:
Zaterdag 19 oktober 2019
Waar:
Brasserie de Buurman Maasdijk 84a Poederoijen
Entree:
gratis
Informatie:
www.dickhaakman.com
Verkoopexpositie
Op 20, 25 en 26 oktober en 1 en 2 november is er van 13:00 tot 17:00 uur een verkoopexpositie uit de nalatenschap van Dick in de Galerie de Gevleugelde Ezel, Maasdijk 74, in Poederoijen. Bezichtiging ook mogelijk op afspraak.Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden