over ons | adverteren | sitemap | contact

De vergeten winterkermis van Poederoijen


Winterfeest op Slot Loevestein!


Deel deze pagina

Vergeten winterkermis van Poederoijen
Op 28, 29 en 30 december vormt Slot Loevestein wederom het decor van de 'Vergeten winterkermis van Poederoijen'. Drie avonden lang van 17.00 tot 21.00 uur gaat de sfeervolle vesting open en kunnen bezoekers de nostalgische kermis bezoeken en het spannende vervolgverhaal van Baron von Von beleven. Geniet van een mooie winteravond, met allerlei leuke activiteiten in en rondom het historische Slot Loevestein.

In de winter van 1929 gebeurde het voor het eerst. De bonte stoet van Kermis Horvath trok door de straten van Poederoijen op weg naar het slot van de excentrieke Baron von Von. De Baron had zo genoeg van de eindeloze winters in z'n eentje dat hij deze verzameling excentrieke figuren maar al te graag onderdak bood in de vesting. En ja, ze kwamen er om te overwinteren, maar het kermisbloed gierde door hun aderen, dus konden ze het niet laten om op het terrein van het Slot weer hun kermis op te bouwen.

Baron von Von had Kermis Horvath dus met open armen onthaald, zodat hij 's winters niet zo eenzaam was. Die eenzaamheid had een reden, de Baron von Von had namelijk een geheim: er was namelijk één deur, ergens in het Slot, die niemand mocht openen. En dat ging vele winters goed. Totdat Luna, de dochter van Pappi Horvath,de deur opende en verdween. Vorig jaar werd na heel lang zoeken Luna weer gevonden, ze was van een geest het mooie meisje in de maan geworden.

Echter vanaf het moment dat Luna de verboden deur opende, heeft Baron von Von een groot probleem... En wat voor één. Een probleem dat plaagt en pookt en zichzelf vooral heel geestig vindt. Na de zoveelste slapeloze nacht is de Baron het slot uitgekomen en heeft bij Pappi Horvath om hulp gevraagd. Zullen Pappi Horvath en zijn familie de Baron helpen?


Beleef hoe het verhaal verder gaat en kom luisteren naar het sprookjesverhaal van baron von Von. Het verhaal is prima te volgen, ook als je er vorig jaar niet bij bent geweest.

Daarnaast kun je lekker zweven, kijken, snoepen en genieten van de nostalgische jaren '20 kermis in het prachtige historische decor van Slot Loevestein. Een warme winterse avond om nooit te vergeten!

winter Loevestein
Data en tijden
28, 29 en 30 december 2013
17.00 - 21.00 uur.
Voetveer ‘Hugo’ tussen de Vesting Woudrichem en Slot Loevestein
Vaart tijdens de winterkermis van 12.30 – 21.30 uur Vanaf de aanlegsteiger is het ongeveer 10 minuten lopen naar Slot Loevestein.
Toegangsprijzen:
Volwassenen € 11,- Kinderen 4 - 18 jaar € 8,- Kinderen < 3 jaar gratis
Museumkaart / CJP: NIET geldig tijdens winterkermis. Prijzen zijn inclusief entree kasteel. Parkeren is gratis


Voorkom wachten bij de kassa en bestel uw tickets online >

Wat is er waar te doen?

Vesting

De voorburcht en het straatje zijn ingericht als het domein van de kermisfamilie Horvath.


Ga mee terug in de tijd en ontmoet de bewoners in hun eigen wagen. Op de nostalgische kermis is het genieten van talloze attracties: zweefmolen, je krachten meten op de kop van jut, ouderwets blikgooien en Oud-Hollandse spelletjes doen.

Je kunt je verwarmen bij één van de vuren, luisteren naar verhalen, genieten van muziek, talloze lampjes en lekker smullen bij sfeervolle kramen met poffertjes, oliebollen, suikerspinnen, popcorn, broodje winterworst, erwtensoep, glühwein en warme chocolademelk.

Kasteel

Het slot is omgetoverd tot woning van de eenzame Baron von Von.

Met kaarsverlichting en bij knapperend haardvuur ontmoet je hem en zijn de dove butler Oscar. Baron von Von heeft een groot probleem, hij kan er niet meer van slapen. Samen met de familie Horvath lossen de kinderen dit probleem op!Winterkermis Loevestein


Gerelateerde info

Nieuws, 5 december 2013: Voetveer Hugo weer in de vaart
Nieuws, 4 november 2013: Aanmelden voor Winterkermis Slot Loevestein kan nog
Nieuws, 13 september 2013: Oproep: doe mee aan de ‘Vergeten winterkermis van Poederoijen – het vervolg’
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden