over ons | adverteren | sitemap | contact

Beleef de Boerderij


5 juni 2017, 10:00 - 17:00 uur


Deel deze pagina

Vandaag zetten vijf boeren en telers in de Bommelerwaard de deuren van hun bedrijf open. Deze enthousiaste ondernemers laten met trots zien wat er dagelijks moet gebeuren om lekker, verantwoord en veilig voedsel voor op uw bord te produceren. Maak kennis met de varkens, koeien en kalfjes, zie hoe champignons en ijs geproduceerd worden en neem een kijkje in het prachtige nieuwe gebouw van kinderopvang De Vrijbuiter.

Er is van alles te beleven!
De gratis tractorhuifkar neemt je mee op de route langs alle bedrijven. Stap uit waar je wilt, om kalfjes en biggetjes te aaien, lekkere hapjes te proeven of een rondleiding te volgen. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, zoals springkussen, schminken en leuke en leerzame spelletjes.

Kleurwedstrijd
Voor de schoolkinderen in de Bommelerwaard en Omgeving is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. De kleurplaat kun je downloaden op www.capreton.nl en op 5 juni bij ieder bedrijf inleveren.

Prijsvraag
Er is ook een prijsvraag waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is een kano tegoedbon Van IJsboerderij De Schoonheuvel voor 6 personen (2 kano’s) met een boerenpicknick halverwege de tocht en als afsluiting een lekkere ijscoupe. Verder stellen de 5 andere bedrijven ieder nog een prijs beschikbaar ter waarde van € 25,-.

Deze vijf boeren en telers nodigen je vandaag van harte uit tussen 10 en 17 uur:

Melkveehouderij en boerengolfboerderij van familie van Zeelst, Achterdijk 57, 5321 JB Hedel
Deze boerderij is het centrale punt en doet mee met de Campina Open Boerderijdagen. Op het terrein staan diverse kramen en er zijn tal van activiteiten. De boerderij staat dit jaar in het teken van beleving. Een boerenmeerkamp voor de kinderen, proeven van de allerlekkerste zuivelproducten, rondleidingen, muziek en gezelligheid en als hoogtepunt de introductie van “Mijn KaasKoe”, waar onze gasten op deze dag zich kunnen verbinden met onze koeien die in de KaasKoe arena zich gaan presenteren aan het publiek.

IJsboerderij en melkveehouderij “De Schoonheuvel” van Arjan en Nicolien van Zeelst, Veldweg 55, 5321 JD Hedel
Op deze boerderij kun je kalfjes knuffelen, kijken hoe koeien worden gemolken met de melkrobot, je laten schminken en je uitleven op het springkussen of in de zandbak. Je kunt genieten van het ambachtelijke boerenijs dat Nicolien en Arjan zelf maken van de melk van hun eigen koeien. Op de bedrijfsfilm “Van melk tot ijs” kun je precies zien hoe dat in zijn werk gaat.

Kinderopvang “De Vrijbuiter” van Mathé en Lilian van Goch, Achterdijk 10, 5321 JB Hedel
Spelen, ontdekken en beleven op een échte boerderij. Neem een kijkje in het geheel nieuwe gebouw van het kinderdagverblijf en de nieuw aangelegde buitenruimte. Natuurlijk ben je ook welkom bij de koeien en de kalfjes!

Biologisch varkensbedrijf van Andries en Janny van den Bogert, Mezenweg 11, 5321 JR Hedel
Hoe verloopt het leven van een biologisch varken? Andries en Janny, hun kinderen en medewerkers vertellen er alles over tijdens de rondleiding over het bedrijf. En natuurlijk mag je een biggetje aaien. Je kunt proeven van heerlijke worst van eigen varkens en met het kopen van een broodje bioburger steun je Team Maasdriel voor Alpe d’Huzes/KWF. Een educatief varkensspel, op een tractor of shovel zitten, skelteren, korfballen: het kan allemaal.

Champignonkwekerijen “De Hopwaag” van Han en Margot van Hemert en Hoppie’s Educatief Centrum/Natuurspeeltuin, Zandweg 17, 5324 JN Ammerzoden
Hier staat alles in het teken van zien, beleven, proeven, genieten en doen. Je kunt een kijkje nemen in de champignoncellen om te zien hoe champignons groeien van begin- tot eindstadium en hoe ze geoogst worden. Daarnaast is er voor groot en klein van alles te beleven in Hoppies educatieve centrum: Belle Fleur schminkt kinderen en maakt leuke creaties van ballonnen en je kunt lekker buiten spelen. In de keuken van Hoppies kun je op verschillende tijden deelnemen aan een mini kookworkshop door Marjan, met uiteraard champignons. Vanaf 12 uur zorgen muziek en dans voor een vrolijke noot.Wat:
Open boerderijdag bij boeren en telers uit de Bommelerwaard
Wanneer:
Tweede Pinksterdag 5 juni 2017 10:00 - 17:00 uur
Entree:
Gratis huifkar en gratis toegang tot de boerderijen.
Organisatie:
De deelnemende boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden in samenwerking met de agrarische natuurvereniging De Capreton.
Route
Tussen de bedrijven rijden huifkarren heen en weer. Maak je gebruik van eigen vervoer, dan zijn er op alle bedrijven kaartjes met een plattegrond beschikbaar.
Meer informatie >


De Deelnemers:


“Kom Kijken en Win” prijsvraag

Nagenieten van deze bijzondere dag? Neem dan deel aan de “Kom Kijken en Win” prijsvraag.


Bezoek minimaal 3 boerderijen, vraag om een deelnamekaart, vul deze in en lever in bij één van de deelnemende bedrijven.

Deelnemers met 3 goede antwoorden maken kans op een mooie prijs, beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven.
Prijzen:

  • Hoofdprijs: een compleet boerengolfarrangement voor 6 personen bij Boerengolfboerderij van Zeelst te Hedel ter waarde van 75 euro.

  • Een cadeaubon van kinderspeelparadijs Kids Castle voor 2 kinderen en 2 volwassenen.

  • Een cadeaubon van De Schoonheuvel voor de huur van een 3-persoons kano voor een tocht van 7 km met iets lekkers voor onderweg.

  • Een biologisch varkensvleespakket met o.a. een filetrollade.

  • Een arrangement voor Hoppies speeltuinen.


Valentijnsdag
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden