over ons | adverteren | sitemap | contact

Ammersoyen Bewoond


4 en 5 juni 2017


Deel deze pagina

Tijdens de Pinksterdagen op 4 en 5 juni 2017 is kasteel Ammersoyen weer bewoond zoals in de middeleeuwen! Twee dagen lang logeert de hertog van Gelre met zijn hele hofhouding in het Gelderse kasteel. Het jaar 1400 komt weer tot leven en zowel binnen als buiten is veel te beleven. Overal komt u historische personages tegen en voor kinderen is er een uitgebreid spelletjesprogramma. Een leuk dagje uit voor jong en oud!

Bewoond kasteel
Alle middeleeuwse vertrekken van het kasteel zijn bewoond zoals in het jaar 1400. De hertog heeft zijn hele hofhouding meegenomen! De hertog en hertogin van Gelre arriveren te paard op Ammersoyen: een schitterend tafereel. Ze worden aangekondigd door blazuinblazers en herauten. Even later arriveert ook de gast van de hertog van Gelre: hertogin Johanna van Brabant. Samen laten ze duiven los ten teken van vrede.

Het hoogtepunt: feestelijk banket
De hertog van Gelre heeft hertogin Johanna van Brabant uitgenodigd voor een prachtig banket in de ridderzaal. Het banket is een van de hoogtepunten in het programma en duurt bijna anderhalf uur. Iedereen heeft de gelegenheid om dit bijzondere schouwspel vol rituelen en vermaak van dichtbij mee te beleven. Vanuit de keukens worden de wonderlijkste gerechten naar de Ridderzaal gedragen: pasteien en vlaaien in allerlei vormen, schotels toegedekt door een opgezette pauw. De voorproevers van de hertog testen of het eten wel veilig is.

Voorburcht
Bij de veldkeukens op de voorburcht kunt u zien hoe het banket voor de hertog bereid wordt. Neem een kijkje bij de kok en vleesmeester aan de vuurtafels of bekijk de voorbereidingen van de keukenmeiden. Op het buitenterrein kunt u ook heerlijk rondstruinen over de markt. U vindt er verkopers van lekkernijen, streekproducten, houten speelgoed en boeken en artikelen uit de kasteelwinkel. U komt onderweg overal middeleeuwse personages tegen, van het gewapend escorte tot ezeldrijvers en keukenmeiden.

Ambachten
Op de markt vindt u allerlei ambachtslieden, zoals een wever, mandenvlechters, een pottenbakker en zelfs papiermakers. Bij de valkenier kunt u van dichtbij diverse roofvogels bekijken, zoals uilen, valken en een gier. Ook zijn er meerdere keren per dag demonstraties zwaardvechten en boogschieten. Jong en oud kan meedoen aan workshops.

Muziek, dranken en spijzen
Er is live middeleeuwse muziek. En tussen alle activiteiten door kunt u met een hapje en een drankje genieten van de sfeervolle omgeving.

Kinderprogramma
Voor kinderen zijn op het buitenterrein diverse spellen. Ook kunnen ze meedoen aan een kinderveldslag waarbij ze leren hoe ze zich ‘ridderlijk’ horen te gedragen. Bekijk het hele programma voor kinderen:


Naam evenement:
Kasteel Ammersoyen Middeleeuws Bewoond
Datum:
4 en 5 juni (1e en 2e Pinksterdag 2017)
Tijden:
11.00 - 17.00 uur
Entree:
volwassenen € 10,00, kinderen 4 t/m 12 jr. €8,50 euro, 0 t/m 3 jr. gratis
E-Tickets
Als je je kaartje vooraf online koopt, krijg je 1 euro korting per persoon. E-tickets zijn HIER verkrijgbaar >
Adres:
Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden
Website:
www.middeleeuwsammersoyen.nl
Informatie:
tel. (073) 594 95 82 of info@middeleeuwsammersoyen.nl


♦ Een kasteel vol historische personages

♦ Prachtig middeleeuws banket

♦ Valkenier met roofvogels

♦ Middeleeuwse keukens

♦ Middeleeuwse muziek

♦ Markt met verkopers en diverse ambachten

♦ Uitgebreid spelletjesprogramma voor kinderen

♦ Speurtocht, pijl en boog schieten en kinderveldslag

Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden