over ons | adverteren | sitemap | contact

Speeltuin Nederhemert


Heerlijk genieten voor jong en oud


Deel deze pagina

Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd. Met een grote glijbaan, een zweefmolen, schommels, wippen en draaitoestellen.

Terwijl (groot)ouders onder het bladerdak van de oude eiken- en kastanjebomen heerlijk genieten van de lommerrijke schaduw, een bakje koffie en iets lekkers, leven de kinderen zich uit in de speeltuin. Wist u dat dit de één van de oudste speeltuinen van Nederland is? En ondanks haar respectabele leeftijd nog springlevend en zeer in trek is? Van heinde en verre komen er mensen naar deze speciale locatie.

Genieten voor jong en oud
De speeltuin is overgegaan van generatie op generatie en is langzaam uitgebouwd tot de heerlijke, rustgevende plek die het nu is. Een fantastische locatie voor kinderen om te spelen, terwijl de grote mensen onder het bladerdak van eeuwenoude bomen een oogje in het zeil houden en zelf ook genieten.

Ouderwets én hip tegelijk
De oudste en mooiste speeltuin van Nederland ligt verscholen op het Eiland van Nederhemert. Hoe bijzonder is het om te spelen in een speeltuin waar je opa of oma zelf ook heeft gespeeld? De meeste speeltoestellen zijn namelijk nog precies hetzelfde, nou ja, wel ietsje aangepast om aan de veiligheidseisen van deze tijd te voldoen.

Balletjes van Oma Boere
Zowel op het terras als in de overdekte ruimte kunt u de kinderen in de gaten houden en tegelijk iets lekkers eten of drinken. Bij de speeltuin is van alles te krijgen: drankjes, ijsjes, appeltaart, of patat frites, pannenkoeken, een malse biefstuk, saté of schnitzel. Beroemd zijn de balletjes gehakt, naar oma Boere’s recept. En natuurlijk de biologische vruchtensap met een Nederhemertse Mik, een heerlijk en gezond streekproduct uit de Bommelerwaard.

Welkom!
Bij binnenkomst krijgen de kinderen een mooie stempel op hun hand en daarmee kunnen ze de hele dag spelen. De entreeprijs is ook nog lekker ouderwets, slechts € 1,50 per kind.

Feesten en partijen
Heeft u iets te vieren? Er is veel mogelijk: diners, kinderfeestjes, feesten en partijen. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden, u bent ook in de winter bij ons aan het goede adres. In de zomervakantie (maanden juli en augustus) en op zon-en feestdagen kunnen we helaas geen feesten en partijen accommoderen. Dan is het te druk in de speeltuin en gaan de kinderen natuurlijk voor...

Openingstijden
Wij zijn geopend vanaf het eerste weekend van april tot het laatste weekend van oktober, vanaf 10.00 uur. Een vaste sluitingstijd is er niet, omdat dit sterk afhankelijk is van het weer en de drukte. De keuken heeft wel een sluitingstijd, namelijk om 19.00 uur.

Op maandag zijn we gesloten. Behalve Paasmaandag, Pinkstermaandag en in de maanden juli en augustus. Dan is het zomervakantie en zijn we zeven dagen per week open!!!
 
Naam
Speeltuin Nederhemert
Open
Di t/m zo vanaf 10:00 uur
In juli en augustus elke dag open.
Adres
Kasteellaan 11
5317 KX Nederhemert-Zuid
Telefoon
0418 - 552233
Website
www.speeltuinnederhemert.nl
Eigenaar
Richard Kastelijn
Filmpje!
Een paar leuke filmpjes maken alles duidelijk!


Interview met eigenaar Richard Kastelijn.


Beelden van Nederhemert-Zuid.

Nieuwe glijbaan
Sinds de zomer van 2012 is speeltuin Nederhemert een nieuwe glijbaan rijker. De nieuwe tunnelglijbaan is geheel onderhoudsvrij en meteen veiliger. Kom dus snel kijken naar deze nieuwe aanwinst!


Het Aailand
Nederhemert-Zuid wordt in de volksmond het 'Aailand' genoemd. Ingeklemd tussen Bergsche Maas, Heusdens Kanaal en Afgedamde Maas ligt het er bij alsof de moderne tijd het vergeten is. Alles straalt er een heerlijke rust uit: het kasteel, de rustieke camping in het bos en de licht glooiende akkers.Een stukje geschiedenis
Een oud krantenknipsel verhaalt: In het voorjaar van 1915 werd er een schommel en wip geplaatst 'ten behoeve van de recreatie'. De familie van der Werken uit Nederhemert hield de speeltuin draaiende.

In 1934 nam Bas Boere, grootvader van de huidige eigenaar Richard Kastelijn, de speeltuin over en leidde die door de roerige oorlogsjaren. In de jaren 50 organiseerde hij veel muzikale zaterdagavonden die steevast druk bezocht werden. Menig paartje ontmoetten elkaar hier voor het eerst op deze bijzonder sfeervolle avonden. We kunnen wel stellen dat de speeltuin in het leven van veel mensen een grote invloed heeft gehad!

De speeltuin richtte zich na de jaren 60 steeds meer op de kerntaak: een lekkere speelplek voor de kinderen met de bijhorende horeca.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Kinderuitjes in de Bommelerwaard
Kinderuitjes in de Bommelerwaard
Uitwaaien en opladen op het eiland
Uitwaaien en opladen op het eiland
Eiland van Nederhemert
Eiland van Nederhemert
Nederhemert
Nederhemert
Kasteel Nederhemert
Kasteel Nederhemert
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden