over ons | adverteren | sitemap | contact

Rondje Pontje Project wil beleving van de Waal versterken


Deel deze pagina

Rondje Pontje is een samenwerkingsconcept. De naam doelt op twee pontjes of oeververbindingen en de route daartussen op beide oevers. Langs de Waal zijn tien rondjes bedacht waar lokaal wordt samengewerkt aan initiatieven die de beleving van de rivier en de lokale economie moeten versterken. Pleisterplaatsen en vertierplekken moeten daarbij de oevers beter bruikbaar en beleefbaar maken.

Samenwerking lokale ondernemers
Betrokken ondernemers in de tien gebieden langs de Waal, gemarkeerd door een pontje of een brug, verkennen met elkaar wat de bijzondere dingen zijn in het gebied, om die met elkaar te verbinden en zo nog krachtiger te maken.

Nóg aantrekkeljker maken
Binnen ieder Rondje werken ondernemers en organisaties samen. Te denken valt aan struintochten door de uiterwaarden, workshops en cursussen langs de rivier de Waal, fietstochten, paardrijden, kamperen, wandelroutes etc.

Bommelerwaardse rondje-pontjes
Ook in de Bommelerwaard liggen drie rondjes. Achter de schermen werken lokale ondernemers hard aan de plannen om de beleving van de Waal onvergetelijk te maken! In mei 2014 worden de eerste resultaten van de 'Rondje Pontje' projecten verwacht.

Contactpersonen van de projecten in de Bommelerwaard zijn: Arjan Nienhuis, Simone Thoolen, Jan van den Berg, Joyce Bloem en Saskia Weddepohl.
 
Rondje Pontje is onderdeel van het programma Waalweelde en het uitvoeringsprogramma Beleef de Waal.

Wat is 'WaalWeelde'?

In het programma WaalWeelde werken de Provincie Gelderland, 15 Waalgemeenten, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland, Programma Ruimte voor de Rivier, Dienst Landelijk Gebied en Staatsbosbeheer samen met bewoners, bedrijven om de Waal en haar omgeving mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker te maken.

Wat is 'Beleef de Waal'?
Is een uitvoeringsprogramma van de Provincie Gelderland voor het verbeteren van beleving en beleefbaarheid van de Waal-oevers, met een impuls voor de vrijetijdseconomie in het gebied. Doel is een duurzame ontwikkeling van het gebied.

Meer info

De flyer van het RondjePontje project >

https://www.facebook.com/RondjePontje
http://www.rondjepontjewaal.nl/
http://www.waalexperience.nl/Gerelateerde info

Nieuws, 28 januari 2014: Rondje Pontje officieel van start
Nieuws, 10 januari 2014: Burgemeester Van Ruijven roept op tot samenwerking en ‘positieve uitstraling’
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden