over ons | adverteren | sitemap | contact

Rivieren Rivalen Route 71 km


Fietsroute Bommelerwaard


Deel deze pagina

De fietsroute Rivieren Rivalen neemt je mee op ontdekkingstocht door een gebied waar de eeuwige strijd tegen het water een terugkerend thema is. De fietsroute begint bij Slot Loevestein. Hier zat Hugo de Groot gevangen tot aan zijn beroemde ontsnapping in een boekenkist in 1621.

Tijdens uw route passeert u fraaie historische gebouwen zoals Batterij onder Brakel, kasteel Ammersoyen en Korenmolen de Hoop. Uw tocht gaat door fraaie natuurgebieden en over de dijken met vergezichten over de rivier. In het natuurgebied Munnikenland komt u oog in oog met de indrukwekkende kuddes Konikpaarden en Rode Geus runderen die als grazers het gebied beheren.

Vele elementen op uw route herinneren aan de strijd tegen het water. Zo is de Afgedamde Maas ontstaan in reactie op de watersnoodramp in 1861 en zorgt het gemaal De Baanbreker in Nederhemert voor de afwatering van de Oost-Bommelerwaard. Richting het dorp Ammerzoden loopt de route over een dijk, die een plotseling een bocht maakt op de plek waar in 1634 een dijkdoorbraak is geweest. Door de kracht van het binnenkolkende water werd een gat (wiel) uitgeschuurd waardoor het bijna onmogelijk was om de dijk op dezelfde plek weer op te bouwen vandaar dat de dijk in een bocht om de wiel is gelegd. In Zaltbommel ligt ook zo’n wiel die herinnert aan een dijkdoorbraak: het Kloosterwiel.

Via Zaltbommel gaat de route richting Brakel om weer te eindigen bij Slot Loevestein.

71 kilometer, volg de knooppunten:
24, 23, 20, 22, 21,19, 18, 17, 80, 98, 40, 5, 13, 14, 97, 21, 12, 60, 11, 10, 64, 65, 66, 07, 08, 06, 05, 04, 03, 25, 50, 24
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden