over ons | adverteren | sitemap | contact

Mijn verhaal, Nanda van Alebeek


kunstenares in Zaltbommel


Deel deze pagina

Zaltbommel, 8 juli 2013 - Ik wil jullie even laten weten hoe mijn leven er op dit moment uitziet. Ik wordt regelmatig aangesproken door mensen en moet dan steeds mijn verhaal vertellen. Toen dacht ik ga mijn verhaal in het openbaar vertellen zodat iedereen weet hoe het allemaal gegaan is in mijn turbulente leventje.

Voor degene die me nog niet kennen ik ben Nanda van Alebeek, kunstenares met vele disciplines. Kunstenares van kinds aan, altijd bezig met creëren van alles wat ik in handen kreeg veranderende in een andere gedaante. Creëren maakt mij gelukkig, maar geeft ook een druk, dat je in alles wat ziet en alles wilt bewaren en dat is eigenlijk een handicap. Op al mijn plekken ligt nog van alles waar ik iets van wil maken, maar de tijd dringt.

Na vele tegenslagen en ziektes die momenteel onder controle zijn, ben ik alles voor mezelf op een rijtje aan het zetten. Wordt in oktober 65 jaar en krijg dan eindelijk iedere maand a.o.w. waar ik niets voor hoef te doen. Kijk daar erg naar uit een beetje rust op mijn rekening, want als kunstenaar ben je erg afhankelijk van opdrachten, dat weten mijn collega’s maar al te goed.

Kunst is altijd iets wat moeilijk verkocht kan worden en zeker als je maakt waar jouw gevoel in zit. En dan moet je commercieel zijn bijna geen kunstenaar is of je moet het geluk hebben dat iemand het voor je regelt, maar de galeries kleden je uit en hun gaan strijken met de winst. Ik krijg vele aanbiedingen om te exposeren, zowel in Nederland als in het buitenland, ga niet op alles in omdat het mij dan weer geld kost aan vervoer en verzekering.

Heb nu in Nederland 2 mooie tuinen waar ik exposeer. In de Kunstkwekerij in Wognum www.kunstkwekerij.nl en Beeldentuin De Uitweg in Uitweg www.beeldentuin-uitweg.nl en in Zweden de Carly Art Garden www.carly-art.com

Verder begint het voor mij gelukkig weer aan te trekken met opdrachten. Heb van de week weer een fijn gesprek gehad met Jo Timmermans van het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Heb daar 7 figuren staan en Jeroen Bosch in zijn eigen atelier. Die komen uit mijn handen en ben daar erg trots op. Nu mag ik Jacobus de Meerdere maken heb daar erg veel zin in, ook gaat Jo Timmermans mijn expositie openen in december.

De expositie zal vertellen mijn 35 jaar als kunstenaar, hoe het is om 65 te worden en 25 jaar Zaltbommel. Deze expositie moet heel bijzonder worden omdat ik hier alles laat zien wat ik ooit gedaan heb, heerlijk om de foto’s te zien en dan snap niet dat ik dat allemaal gedaan heb. Hier zoek ik nog mensen voor die mij kunnen helpen met mijn videobandjes op cd te zetten en daar een reportage van te maken.

Ik maak wel volop gebruik van een dag, sta vroeg op en ben de hele dag bezig, tijd is voor mij kostbaar. Zo heb ik 2 oude zandstenen beelden gerestaureerd in St. Oedenrode met de goede adviezen van Alfred van Wilgenburg is dat prima gelukt en de klant was erg tevreden en ik ook weer een uitdaging overwonnen. En gelukkig weer geld in het laatje.

Hoe ga ik nu verder met alles? De bedoeling was om het grootste gedeelte in Frankrijk te gaan wonen, maar daar ben ik van terug gekomen, krijg de taal niet geleerd door mijn dyslexie en dan kun je niet communiceren en dat is echt lastig.

Mijn droom in Frankrijk Le Moulin Haute Serre zal ik moeten gaan verkopen dat red ik niet meer, omdat ik alleen ben en nog steeds geen manneke heb kunnen vinden die bij mij past, en mij kan ondersteunen in dit project. Ook had ik hoop dat mijn dochters er interesse zouden hebben, maar dat is ook niet, jammer. Alles blijft op mijn schouders rusten en dat wordt me te zwaar. Na mijn ziekbed ben ik ook anders gaan denken, ook wat voor mij nu belangrijk is.

De plek in Frankrijk daar is prachtig 16 slaapplaatsen 5 ateliers mooie tuin met terrasjes dus er zat best een toekomst in maar mijn hart gaat uit naar creëren en niet zaken doen. Het is wel de plek waar ik thuis kom en heel gelukkig ben, maakt daar zoveel mogelijk gebruik van, maar op dit moment heb ik het druk met andere zaken die weer belangrijker zijn. Daarom ben ik nog hier in Nederland.

Als Le Moulin verkocht zal zijn zal ik die ook erg gaan missen, maar daar komt best weer iets anders voor in de plaats, daar gaan we vooral vanuit. Altijd probeer ik uit iets negatiefs toch iets positiefs te halen en meestal lukt dat ook. Belangrijk zijn de fijne mensen om mij heen, daar ben ik ook heel blij mee. Ze zijn er als ik ze nodig heb.
 
Ingestuurde brief van
Nanda van Alebeek
Datum
8 juli 2013
Contact
info@nanda-art.nl
Ik heb geen atelier meer in Zaltbommel en hoop een plek te krijgen in de oude LTS want dat mis ik hier in Nederland vooral. Leef momenteel in Heeswijk Dinther op de Wilthorst, omdat ik mijn eigen appartement ook verhuurd heb, zo kan ik alles blijven betalen.

Wat mijn verdere plannen zijn is mijn kennis doorgeven aan jongere kunstenaars en wil weer gaan werken met stagiaires van de Kunstacademie, dit heb ik in het veleden ook gedaan en dit is me erg goed bevallen. Ook wil ik als gastdocent op scholen gaan werken. Voor mij is belangrijk dat mijn kennis doorgaat en niet verdwijnt in het niets.

Zolang ik mijn plek in Frankrijk heb wil ik daar met groepen naartoe gaan om daar te werken, heb daar alles bij de hand en in de natuur is het geweldig. Inspiratie genoeg. Als ikzelf daar werk komt dat vanzelf, ga mijn atelier binnen en ga aan het werk de ideeën komen dan zo uit mijn handen. Ook werk ik wel met ontwerpen die ik van te voren getekend heb. Ben bezig met een betaalbare collectie van kleine figuurtjes.

Voor mijn expositie in Zaltbommel zoek ik sponsors om mijn wens te verwezenlijken. Mocht iemand zich aangesproken voelen, we hebben een stichting PandTien ondersteund mij daarin om de projecten van de komende jaren uit te kunnen voeren.

Allemaal een fijne zomer, Groet Nanda van Alebeek.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden