over ons | adverteren | sitemap | contact

Het Pelgrimspad LAW 7


Van Amsterdam naar Wezet (BelgiŽ) (466 km) LAW 7


Deel deze pagina

Het Pelgrimspad is een lange-afstand-wandelpad bestaande uit twee delen. Deel 1 loopt van Amsterdam naar 's-Hertogenbosch en heeft een lengte van 199 kilometer. Een stukje van deel 1 loopt door de Bommelerwaard. Deel twee heeft een lengte van 267 kilometer en loopt van 's-Hertogenbosch naar Wezet in België.

Het pad is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in twee gidsjes beschreven. De naam van dit pad verwijst naar de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, hoewel dit meer een associatie is dan dat hiermee een historische route vanuit de Nederlanden naar die bedevaartsplaats is gereconstrueerd.

De beschrijving van de route door de Bommelerwaard is te vinden in de wandelgids ISBN 907106865X (deel 1). U kunt ervoor kiezen om een klein stukje van de LAW te wandelen, gebruikmakend van gids en route markering.

Het eerste deel start bij het Centraal Station van Amsterdam. Op een gegeven moment komt u uit in Gorinchem. Na de oversteek per pont over de Merwede naar Woudrichem gaat de hoofdroute langs de Afgedamde Maas naar Brakel. Een variant van de route gaat per pont naar slot Loevestein en vervolgt dan door de polder Munnikenland naar Brakel. Vervolgens gaat de wandeltocht door de Bommelerwaard naar Aalst en Nederhemert, met twee oversteken een over de Afgedamde Maas, en bij Heusden over de Bergsche Maas. Vervolgens wordt via de Loonse en Drunense Duinen het dorp Vught bereikt en eindigt het eerste deel van de route bij station van 's-Hertogenbosch.
 
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafť de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafť de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden