over ons | adverteren | sitemap | contact

Sinterklaas in de Bommelerwaard


♪♫ Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint...♫♪♫


Deel deze pagina

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 17 november 2018 in de Noord-Hollandse gemeente Zaanstad. Het is de allereerste plaats die de Sint aandoet na zijn lange reis uit Spanje. Daarna reist de Goedheiligman in galop door naar de Bommelerwaard waar hij de komende tijd op diverse plekken te bewonderen is. Op deze pagina een overzicht.

Pietenhuys Zaltbommel (Stadskasteel)
Sinterklaas en zijn pieten draaien overuren in deze dagen en logeren daarom op 1 december 1 nachtje in het Pietenhuys (Stadskasteel Zaltbommel). Tussen 11 en 16 uur mag je op bezoek komen. Het paard rust 'smiddags op 24 nov uit in Kinderboerderij De Beestenboel. fotoreportage >

Wie is Sinterklaas eigenlijk?
Heel lang geleden, 270 jaar na Christus, werd Nicolaas geboren als zoon van een rijke koopman in klein Azië, het huidige Turkije. Lees verder >

Knutselen met Sinterklaas
Maak een kraaltjespiet of vrolijk gekleurde papieren pietjes. De leukste knutselideeën met Sinterklaas vind je op onze knutselpagina >

Het Bommels Sinterklaas lied
In de haven van Zaltbommel, bommel. Ligt de boot van Sint en piet, piet, piet, piet. De complete tekst >

Landelijke intocht 2002 in Zaltbommel
16 November 2002 was de officiële aankomst van Sinterklaas in Zaltbommel waar burgemeester Peereboom klaar stond om hem te ontvangen. Bekijk hier deze oude TV-beelden:


Nog meer Sinterklaas!?
In de rechterkolom op deze pagina kun je zien wanneer sinterklaas bij jou in de buurt aankomt. Maar er is nog meer te beleven! Op diverse plekken in de Bommelerwaard worden rondom het thema sinterklaas allemaal leuke dingen georganiseerd. Zoals knutselmiddagen, toneelvoorstellingen en zelfs de kinderboerderij doet mee. Wat er precies allemaal te doen is kun je het beste nakijken in de UITagenda. Die agend geeft altijd een compleet overzicht van alles wat er te zien doen en beleven is in de Bommelerwaard! Check de UTagenda voor het complete overzicht!

Sinterklaas Cadeautips (bestellen bij bol.com)
Schoencadeautjes 2018 BE

Foto uit de oude doos:
Een grappige foto uit het jaar 1924 van Sinterklaas in Ammerzoden. Hij ziet er iets anders uit dan tegenwoordig, maar dat komt natuurlijk omdat hij toen nog 90 jaar jonger was.

Sint 1924

Extra koopzondagen en koopavonden Zaltbommel
De OVZ organiseert drie extra koopzondagen rond Sinterklaas en Kerst. Zondag 30 september, 2 en 23 december 2018 zijn de meeste winkels open tussen 13:00 en 17:00 uur. Daarnaast zijn er ook extra koopavonden. De data van de extra koopavonden worden nog bekend gemaakt.

Filmtip
De Club van Sinterklaas presenteert: Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (2018) - dé Sinterklaasfilm van dit jaar! Bekijk hier een voorproefje:
 

Alle aankomsten in de Bommelerwaard in 2018

Zaltbommel - Zaterdag 17 november 2018
Op zaterdag komt Sinterklaas, ondanks het lage water, toch om 14:00 uur aan in de Haven van Zaltbommel. Met zijn paard rijdt hij via de Veerweg, Waalkade en Waterstraat naar de Markt. Na het ontvangst door de burgemeester, neemt Sinterklaas ruim de tijd om alle kinderen een handje en wat lekkers te geven. De Pieten zorgen ondertussen voor gezelligheid en plezier met hun gekke fratsen. Op de Markt is het grote ‘zoek de piet’ spel. Een vossenjacht waarbij de kinderen een kaartje krijgen en de juiste piet bij het kaartje moeten vinden. De ingevulde kaarten goed bewaren en zaterdag 1 december inleveren bij het Pietenhuys op het Stadskasteel!Aalst - Zaterdag 17 november 2018
Aankomst bij Restaurant De Fuik aan de Maasdijk in Aalst om 13:30 uur. Met Sint en Pieten door het dorp richting Feestcafé de Rietschoof om daar te genieten van een sinterklaasfeest met duo Kaaigezellig.

Ammerzoden - Zondag 18 november 2018
Met zijn Pieten zal Sinterklaas om 14.145 uur aanmeren in de Haven van Ammerzoden. Daarna volgt een feestje in de Weesboom. Kinderen die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen een week van tevoren een kaartje te kopen.

Brakel - Zaterdag 24 november 2018
Aankomst Sinterklaas en zijn Pieten om 14 uur aan de Veerdam. Daarna gaan ze naar Huis Brakel waar het feest wordt voortgezet.

Bruchem - Zaterdag 24 november 2018
Om 11 uur is de intocht op het terrein van dhr. Looijen op het terrein, tegenover landgoed Groenhoven. Daarna is het sinterklaasfeest in de Gymzaal aan de Annekeshof. De kosten zijn € 3,- per kind. De kaartjes zijn vanaf 6 november te koop bij 't Caf en Zuurbier.

Gameren/Nieuwaal - Zaterdag 24 november 2018
Aankomst Sinterklaas 15 uur aan de Waaldijk tussen Gameren/Nieuwaal bij de betonnen bulldozer.

Hedel - Zaterdag 24 november 2018
Iedereen die de Sint en de pieten willen verwelkomen verzamelt zich rond 13.15 uur bij Jachthaven ’t Stik. De Sint wordt daar rond 13.30 uur met de boot v erwacht. Vanaf 14.15 uur is er feest in Gelre's End.

Hurwenen - Rossum Zaterdag 24 november 2018
Om 13:15 - 16:30 uur aankomst in Hurwenen. Daarna feest in Dorpshuis De Kil. Hurwenen viert het Sinterklaasfeest weer samen met Rossum. Hij gaat er een gezellig en onvergetelijk feest van maken, samen met zijn pieten, Kidz-dj en de fanfare. Entree € 5 Dorpshuis De Kil, Dorpstraat 5 Hurwenen.

Kerkdriel/Hoenzadriel - 18 november 2018
Om 13:00 komt de Sint met zijn Pieten aan op de Loswal in Kerkdriel. Het feest wordt daarna voortgezet in De Kreek van 13:30 - 18:30 uur.

Kerkwijk - 22 november 2018
De lampionnenoptocht start om 18:30 uur bij het dorpshuis d'n Treffer naar het versierde huis van Jeroen en Irene, Achterstraat 4. Daarna is er tot omsreeks 20:00 uur een feest met een cadeautje en drinken. Kaartjes kosten € 4,- voor niet leden en € 3,- voor leden.

Rossum - Zaterdag 24 november 2018
Rossum viert het Sinterklaasfeest weer samen met Hurwenen. Om 13:30 uur aankomst in Hurwenen.

Velddriel - Zondag 25 november 2018
Dit jaar zal de Sint om 13:30 uur aankomen bij Kwekerij van Koolwijk, Voorstraat 1 te Velddriel. Daarna gaan we begeleid door de fanfare naar de Boxhof en wordt het feest voortgezet.

Well - 24 november 2018
Sinterklaas komt aan om 15 uur op D'n Bol.

Zuilichem - Zaterdag 24 november 2018
Vanaf 15:00 uur is Sinterklaas in Dorpshuis Zuilichem.

Gerelateerde info

Nieuws, 12 november 2016: Fotoreportage Sinterklaasintocht Zaltbommel
Nieuws, 14 november 2015: Fotoreportage Sinterklaasintocht Zaltbommel
Nieuws, 15 november 2014: Sinterklaas zorgt voor groot kinderfeest in Zaltbommel
Nieuws, 16 november 2013: Sinterklaasintocht Zaltbommel 2013 fotoreportage
Nieuws, 17 november 2012: Sinterklaasintocht in Zaltbommel 2012 (fotoreportage)
Nieuws, 13 november 2010: Sinterklaasintocht Zaltbommel 2010
Nieuws, 2 december 2006: Paard van Sinterklaas rust uit op Kinderboerderij Beestenboel
Eeuwige helden
Uitgelicht
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden